Αμπερ-Χερντ:-h-πρώτη-αντίδρασή-της-μετά-την-απόφαση-του-δικαστηρίου

Ένοχη κρίθηκε η Άμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση στην πολύκροτη δίκη που απασχόλησε πολύ τα μέσα ενημέρωσης.

Η πρώην σύζυγος του Τζόνι Ντεπ τον είχε κατηγορήσει για ενδοοικογενειακή βία γεγονός που δεν πιστοποιήθηκε από τα στοιχεία και τις καταθέσεις.

Λίγο μετά την ετυμηγορία, η διάσημη ηθοποιός έκανε την πρώτη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «έχασε το δικαίωμα να μιλάει ελεύθερα και ανοιχτά».

Διαβάστε τι έγραψε η Άμπερ Χερντ

«Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα δεν εκφράζεται με λόγια. Είμαι πληγωμένη, που το βουνό των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν ακόμα αρκετό για να αντισταθεί στη δυσανάλογη δύναμη και επιρροή του πρώην συζύγου μου.

Διαβάστε επίσης: Τζόνι Ντεπ: Η πρώτη ανάρτηση μετά τη νίκη στη δίκη

Είμαι ακόμη πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες. Είναι οπισθοδρομικό. Ρυθμίζει το ρολόι σε μια εποχή που μια γυναίκα που μίλησε ανοιχτά θα μπορούσε να ντροπιαστεί και να ταπεινωθεί δημόσια. Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Τζόνι κατάφεραν να κάνουν την επιτροπή των ενόρκων να αγνοήσει το βασικό ζήτημα της ελευθερίας του λόγου και να αγνοήσει τα στοιχεία που ήταν τόσο πειστικά. Ενώ κερδίσαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λυπάμαι που έχασα αυτή την υπόθεση. Αλλά είμαι ακόμα πιο λυπημένη που φαίνεται ότι έχασα το δικαίωμα που πίστευα ότι είχα ως Αμερικανίδα – να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά».

Δείτε την ανάρτηση