Αστορ-Πιατσόλα-–-Μοναδικό-αφιέρωμα-για-τα-100-χρόνια-από-τη-γέννησή-του-στο-Δημοτικό-Θέατρο-Πειραιά

Ενα μοναδικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του θρυλικού Αστορ Πιατσόλα φιλοξενεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα και ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Αθηνών («ΦΑ») παρουσιάζουν ένα μοναδικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του θρυλικού Αστορ Πιατσόλα.

Ο Αργεντίνος συνθέτης και μπαντονεονίστας γεννήθηκε στο Μαρ Ντελ Πλάτα το 1921 από Ιταλούς μετανάστες γονείς, αφήνοντας την τελευταία του πνοή το 1992 στο Μπουένος Άιρες.

Οι συνθέσεις του έφεραν επανάσταση στο παραδοσιακό Αργεντίνικο Ταγκό, ενσωματώνοντας σε αυτό στοιχεία της Κλασσικής και Τζαζ Μουσικής, δημιουργώντας το Tango Nuevo (Νέο Ταγκό).

Πρόγραμμα:

Estaciones Porteñas

Fugata

Oblivion

Adios Nonino

Milonga del Angel

Tango del Diablo

Yo Soy Maria

Libertango

Ο Αστορ Πιατσόλα έδωσε την τελευταία του συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στην Αθήνα στις 3 Ιουλίου 1990, με το Μάνο Χατζιδάκι να διευθύνει την Ορχήστρα των Χρωμάτων.

Ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου και οι συνεργάτες του αρχιμουσικοί Roman Gomez (Bandoneon), Γιάννης Γεωργιάδης (Βιολί), Γιώργος Ντινάκος (Ηλεκτρική Κιθάρα), και Βασίλης Παπαβασιλείου (Κοντραμπάσο), αποτείνουν φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη παρουσιάζοντας μερικά από τα σημαντικότερα έργα του σε αυθεντικές εκτελέσεις. Guest Star η τραγουδίστρια Odalis Palma. Με την ευγενική παραχώρηση της οικογένειας του Αστορ Πιατσόλα θα προβάλουν επίσης σπάνια αδημοσίευτα βιντεοντοκουμέντα.