Βόλος:-Από-τον-φόβο-του-covid-19-πεθαίνουν-από…-καρδιά-–-Ο-φόβος-των-ιατρών

Ένας 64χρονος άνδρας έφυγε χθες το πρωί από τη ζωή, την ώρα που περπατούσε στη Νέα Ιωνία. Δεν είναι η μοναδική ασθενούς με καρδιακά προβλήματα, που φεύγει αιφνίδια από τη ζωή, ενώ θα μπορούσε να έχει παρατείνει τη ζωή του.
Με αφορμή τέτοιου είδους περιστατικά που καταγράφει σχεδόν σε καθημερινή βάση το TheNewspaper.gr ο επεμβατικός καρδιολόγος Βασίλης Ψήφος επισημαίνει τον κίνδυνο που ελοχεύει πίσω από τον φόβο της πανδημίας. Δυστυχώς καταγράφουμε αυξημένα ποσοστά καρδιαγγειακών θανάτων, μετά από 12-13 μήνες αποχής από προσυμπτωματικό έλεγχο αλλά και υποθεραπείας γνωστών και εκδηλωμένων καρδιακών νοσημάτων λόγω του φόβου προσέλευσης σε οποιαδήποτε δομή. Είναι θάνατοι που ένα ποσοστό σχεδόν 80% θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί» επισημαίνει ο κ. Ψήφος.

Οι γιατροί της Μαγνησίας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις επιπτώσεις του COVID 19 στη λοιπή νοσηρότητα και θνητότητα από τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου. Χιλιάδες επισκέψεις στα τακτικά ιατρεία και προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις αναβάλλονται. Παράλληλα με την πανδημία του κορωνοϊού εξελίσσονται και άλλες πανδημίες «μη μεταδοτικών» θανατηφόρων ασθενειών που στοιχίζουν κάθε χρόνο τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους (καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτης, νεοπλασίες, κλπ.).

Ο Π.Ο.Υ προειδοποιεί ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουμε αύξηση των θανάτων από καρκίνο εξαιτίας της καθυστερημένης διάγνωσης και της υποθεραπείας ογκολογικών ασθενών.

Σε κάθε περίπτωση οι γιατροί συμβουλεύουν επιτακτικά να μην αμελούμε το καθιερωμένο ραντεβού μας με τον γιατρό, να τηρούμε αυστηρά και ευλαβικά τα μέτρα για μη διασπορά του κορωνοϊού, αλλά να εξεταζόμαστε και να επισκεπτόμαστε με ασφάλεια τον προσωπικό μας γιατρό, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις.

Πηγή: thenewspaper.gr

The post Βόλος: Από τον φόβο του COVID 19 πεθαίνουν από… καρδιά – Ο φόβος των ιατρών appeared first on Trikala Day.