Γιατί-πήγε-τόσο-πρωί-στη-Βαρβάκειο-ο-Αδωνις;

Ήταν 8.30 το πρωί της Μ. Τετάρτης όταν ο  αποφάσισε να επισκεφθεί τη Βαρβάκειο. Προτίμησε, μου είπε, αυτήν την συγκεκριμένη ώρα που δεν είχε κόσμο γιατί φοβόταν μήπως κάποιος ή κάποιοι τον αποδοκίμαζαν. Να σκεφτείτε ούτε κάμερες ζήτησε κάτι που σημαίνει ότι για να μην ζητήσει κάμερα ο Άδωνις όντως περίμενε εκπλήξεις. Σου λέει με τόση ακρίβεια που υπάρχει, μην έχω και τις κάμερες να καταγράφουν τις όποιες διαμαρτυρίες. Έλα όμως που υπήρχε μια κάμερα εκεί (η οποία κατά σύμπτωση, ή εάν θέλετε κατά μεγάλη σύμπτωση) βρισκόταν στον αέρα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Όταν ο υπουργός ρωτήθηκε γιατί δεν φώναξε και άλλα κανάλια, απάντησε πως δεν φώναξε κανένα κανάλι, «απλώς ο Αντένα έχει μόνιμη κάμερα στην Βαρβάκειο», είπε.

Πήγε λοιπόν, με μόνον μια κάμερα να τον ακολουθεί στη Βαρβάκειο και έγινε το έλα να δεις. Αλλά ας αφήσω τον Άδωνι να περιγράψει πως ο κόσμος, όπως έλεγε, τον επιδοκίμασε. Ούτε αποδοκιμασίες, έλεγε ούτε τίποτα. Αντιθέτως: «Άλλοι ήθελαν να μου χαρίσουν αρνί. Εξυπακούεται ότι δεν δέχτηκα. Άλλοι έκαναν επίθεση εναντίον του Τσίπρα, ορισμένοι με αγκάλιασαν, υπήρξαν μερικοί που μου είπαν να δώσω χαιρετισμούς στη γυναίκα μου και ένας- δυο μου είπαν πως η γυναίκα μου, Ευγενία Μανωλίδου χόρεψε θαυμάσια στο Dancing with Stars… Αυτές τις εντυπώσεις, έλεγε», αποκόμισε ο Άδωνις από την Βαρβάκειο και σας τις μετέφερα όπως ακριβώς μου τις είπε (και αμαρτία ουκ έχω). Να συμπληρώσω απλώς ότι μετά τη Βαρβάκειο πήγε και στην Ιχθυόσκαλα, αλλά εκεί κανένα κανάλι δεν είχε μόνιμη κάμερα.

Οι κυρίες με το μαύρα τζιπ και τα 12ποντα

Είπα Βαρβάκειο και ξέρετε τι θυμήθηκα τούτες τις μέρες; Τις ωραίες κυρίες με τα 12ποντα, με τα μαύρα τζιπ και τα φιμέ τζάμια που εμφανίζονταν ξαφνικά Μ. Τετάρτη και Μ. Πέμπτη στη Βαρβάκειο. Αγόραζαν μεγάλες ποσότητες αρνάκια και κατσίκια (καθώς και συκωταριές), πλήρωναν cash και εν συνεχεία τα χάριζαν απλόχερα σε άπορες κυρίες. Η φήμη τους έφθασε ως το Λονδίνο και οι αγγλικές εφημερίδες έγραψαν την είδηση. Με την εμφάνιση όμως των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης οι κυρίες με τα 12ποντα στην Βαρβάκειο εξαφανίστηκαν. Χρειάστηκε να περάσουν μερικά χρόνια για να παραδεχθούν οι υπεύθυνοι της Βαρβακείου ότι όλα αυτά ήταν ένα καλοστημένο διαφημιστικό κόλπο για προσελκύσουν κόσμο στις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

Βηματοδότης