Εκοιμήθη-o-παπα-Βασίλης

Για το Ουράνιο Βασίλειο ταξιδεύει ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Χιώτης. Ο σεβάσμιος ιερέας με καταγωγή από τα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων εκοιμήθη σε ηλικία 85 χρόνων και κηδεύεται αύριο Δευτέρα στις 4 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγάλων Καλυβίων.

Ο μακαριστός γέροντας υπήρξε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας. Για 38 συναπτά έτη (1970-2008) υπήρξε εφημέριος της Οιχαλίας και του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.

Κατά την παρουσία του στην Οιχαλία πρωτοστάτησε στην θεμελίωση και ανέγερση του Ενοριακού Ναού του Αγίου Νικολάου Οιχαλίας, όπου με την βοήθεια Θεού και Ανθρώπων και τις Πρεσβείες του Αγίου Νικολάου κατάφερε το στόχο του.

Κάτοικοι της Οιχαλίας και της ευρύτερης περιοχής δεν ξεχνούν το π. Βασίλειο, ο οποίος σεμνός και ταπεινός βρισκόταν πάντα δίπλα τους σε ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές, έχοντας πάντα μια καλή και παρηγορητική κουβέντα να τους απευθύνει.Η σορός του μακαριστού γέροντος θα μεταφερθεί στο Ναό στις 1:30 το μεσημέρι προκειμένου να τον ασπαστούν τα παιδιά του Στεφανία και Γεώργιος Φώτης, τα εγγόνια του Ευαγγελία, Κωνσταντίνος, Παρασκευή και Βασιλεία, οι συγχωριανοί του και οι πιστοί, οι οποίοι έλαβαν από τα χέρια του, την Θεία Κοινωνία και κατέθεσαν στο πετραχήλι του, τους πόνους τους.

Ο Θεός να τον Αναπαύσει και να τον κατατάξει, Εν Σκηνές Δικαίων.

Krinitrikalon.gr