Επιτέλους-φεύγει-η-“Μήδεια”-–-Ηλιοφάνεια-και-άνοδος-της-θερμοκρασίας-από-την-Πέμπτη

Αποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία «Μήδεια» που επηρέασε τη χώρα μας με χιονοπτώσεις, δριμύ ψύχος και θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr για το υπόλοιπο της Τετάρτης 17/2 αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Στερεά, ενώ από το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά και βόρεια.

Από τις πρώτες ώρες έως το πρωί της Πέμπτης 18/2 χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης 17/2 προς Πέμπτη 18/2 στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας.

Την Πέμπτη 18/2 η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Όπως προκύπτει από τον χάρτη που ακολουθεί και παρουσιάζει την αύξηση της μέγιστης θερμοκρασίας την Πέμπτη 18/2 σε σχέση με την Τετάρτη 17/2, η άνοδος σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία και Κρήτη αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 6 έως 8 βαθμούς.

Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο 20-21/2.

Ο καιρός στα Τρίκαλα τις επόμενες ημέρες 

Χωρίς φαινόμενα προβλέπονται οι επόμενες ημέρες στην περιοχή των Τρικάλων. 

Από την Πέμπτη 18 έως και την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο καιρός θα είναι πολύ καλός, με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία καθημερινά να σημειώνει σταδιακή άνοδο. 

Οι μέγιστες θερμοκρασίες των επόμενων ημερών θα κυμανθούν από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις ελάχιστες δεν υπάρχουν, πλέον, αρνητικές. 

Το πρωινό της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου είναι το τελευταίο, κατά την διάρκεια του οποίου το θερμόμετρο θα δείξει θερμοκρασίες με αρνητικό πρόσημο. 

Από την Παρασκευή, επιτέλους, τελειώνει η περίοδος των χαμηλών θερμοκρασιών κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου και του παγετού και στην περιοχή των Τρικάλων. 

trikalaenimerosi.gr