Η-Τουρκία-να-επανέλθει-στο-δρόμο-της-λογικής-–-Ψευδή-τα-στοιχεία-Ερντογάν-απαντά-ο-Δένδιας

Ψευδείς χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Έδειξε δε την Άγκυρα ως υπεύθυνη για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο και κατέχει παράνομα εδάφη ξένων χωρών όπως της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Διαβάστε επίσης: «Μάχη» μέχρι τέλους για τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο προαναγγέλλει ο Ερντογάν

Σημείωσε δε ότι η Άγκυρα είναι αυτή που θα πρέπει να απαντήσει για την ελληνική μειονότητα ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα σέβεται απόλυτα τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, η οποία ευημερεί.

Αναλυτικά η δήλωση Δένδια:

«Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας κάθε φορά διευρύνουν τα πλαίσια τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική. Η χώρα η οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα ακόμα και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδή στοιχεία τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και 10 ημέρες.

Η χώρα που απειλεί με πόλεμο…

»Η χώρα η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus belli η χώρα η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας. Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο.

»Αυτό που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το διεθνές δίκαιο και να επανέλθει το συντομότερο τουλάχιστον στο χώρο της λογικής.

»Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί της Τουρκικής πλευράς έχουν ακουστεί και απαντηθεί πολλές φορές. Κατ΄ αρχήν η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και βεβαίως τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Άλλωστε αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί.

»Η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα μεγαλώνει διευρύνεται και ευημερεί. Θα ήταν καλό η Τουρκία να απαντήσει τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη και πώς η ακμάζουσα άνω των 100.000 μειονότητα σήμερα έχει περιοριστεί σε κάτω από 5.000 ανθρώπους. Ή όπως κάποτε λεγόταν η Τουρκία δεν δικαιούται δια να ομιλεί».

Το Μέγαρο Μαξίμου

Την ίδια στιγμή κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για για χυδαία σπέκουλα, συκοφαντίες και fake news από την πλευρά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημειώνοντας ότι δεν θα μείνει τίποτα αναπάντητο. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή αναμένεται να απαντήσει στο σύνολο των ισχυρισμών του τούρκου προέδρου και να δώσει σαφή εικόνα των τουρκικών προκλήσεων.