Ιερά-Σύνοδος:-Όχι-στην-πίεση-για-υποχρεωτικό-εμβολιασμό-των-πιστών

Ελεύθερους αφήνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με σημερινή απόφασή της, τους πιστούς να επιλέξουν εάν θα εμβολιαστούν ή όχι, χωρίς καμία πίεση και καταναγκασμό. Και αυτό, το αιτιολογεί ως αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στην ίδια γραμμή και οι δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια κρίσιμη και χρήσιμη συνάντηση με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων, μετά το τέλος της συνεργασίας της Ιεράς Συνόδου με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, για την εξέλιξη της πανδημίας και τα περί εμβολιασμού.

Μετά το πέρας της συνάντησης (με τους κ.κ. Κικίλια και Τσιόδρα), η ΔΙΣ συνέχισε την Συνεδρία Της και απεφάσισε:

α) Να αποσταλεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετική Εγκύκλιος προς τον Λαό με σκοπό την ενημέρωση των πιστών για την πνευματική και κανονική διδασκαλία της Εκκλησίας σε θέματα πανδημιών, συνιστώντας προσευχητική εγρήγορση και συχνή συμμετοχή στην λατρευτική Της ζωή.

β) Να συστήσει για μία ακόμη φορά την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού.

γ) Να υπενθυμίσει ότι μόνη αρμόδια να εκφέρει τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί όλων των ανακυπτόντων θεμάτων είναι η Δ.Ι.Σ. ως η διαρκής «συνοδική φωνή», ο Εκπρόσωπος δε Αυτής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας είναι ο μόνος εκφραστής των αποφάσεών Της προς τα Μέσα της Ενημερώσεως.

δ) Να ελέγξει και περιορίσει κάθε παράλογη και μεμονωμένη φωνή απάδουσα προς το συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας και την μακραίωνη κανονική Της Παράδοση προκειμένου να αποφευχθεί ο σκανδαλισμός των πιστών και η διακινδύνευση της υγείας όλων.

The post Ιερά Σύνοδος: Όχι στην πίεση για υποχρεωτικό εμβολιασμό των πιστών appeared first on TRIKALANEWS.