Καιρός:-Ηλιόλουστη-αλλά-παγωμένη-η-Τρίτη-στα-Τρίκαλα

Στο ίδιο καιρικό μοτίβο, όπως εκείνο της χθεσινής Δευτέρας, θα κυλήσει και η Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα, αφού η “Μήδεια” δεν έχει φύγει ακόμη. 

Οι χαμηλές θερμοκρασίες με αρνητικό πρόσημο θα επικρατήσουν σχεδόν καθόλη την διάρκεια της ημέρας, με ισχυρό παγετό κατά τις μεταμεσονύχτιες και κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή των Τρικάλων. 

Ο ήλιος, ωστόσο, θα είναι και σήμερα στον καθαρό ουρανό, αν και για μικρά διαστήματα θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, αλλά χωρίς να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην άνοδο της θερμοκρασίας. 

Οι βορειοδυτικοί άνεμοι έως και 4 μποφόρ θα κρατήσουν την θερμοκρασία αρκετά χαμηλά, από -5 βαθμούς έως αργά το μεσημέρι 1 βαθμό πάνω από το 0. 

____________

Στην υπόλοιπη Ελλάδα χιονοπτώσεις αναμένονται στη Ανατολική Στερεά Ελλάδα, σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Κρήτης και ενδεχομένως σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου των Βόρειων Κυκλάδων έως το πρωί. Βροχοπτώσεις ή χιονόνερο θα σημειωθούν στις Σποράδες, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης. Τα φαινόμενα στις Σποράδες και τις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν σημαντικά από το από μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις σε Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -14 έως -2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από -6 έως 4, στην Ήπειρο από -6 έως 9, στην Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο από -3 έως 8, στα νησιά του Ιονίου από -1 έως 8, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από -1 έως 5, στις Κυκλάδες από 1 έως 6 και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 3 έως 9 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 9 μποφόρ. Μικρή σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά. Βροχές ή χιονόνερο αναμένονται από το μεσημέρι στις ανατολικές και νότιες παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό έως το μεσημέρι θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 0 έως 3 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr