Καιρός:-Με-λιακάδα,-βοριάδες-και-κρύο-η-Τετάρτη-στα-Τρίκαλα

Βελτιωμένος ως προς τα φαινόμενα προβλέπεται ο καιρός της Τετάρτης 24 Μαρτίου 2021 στα Τρίκαλα. 

Η ημέρα δεν αναμένεται με βροχή, ωστόσο θα είναι αρκετά κρύα αφού οι άνεμοι που θα πνέουν από βόρειες και βοριοδυτικές διευθύνσεις θα φτάσουν μέχρι και τα 5 μποφόρ το μεσημέρι. Η έντασή τους αναμένεται να πέσει αργά το βράδυ. 

Η λιακάδα που θα επικρατήσει καθόλη την διάρκεια της ημέρας δεν θα καταφέρει να ζεστάνει την ατμόσφαιρα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Στα ορεινά του νομού θα επικρατήσουν παρόμοιες καιρικές συνθήκες, με το θερμόμετρο να πέφτει κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου και ιδιαίτερα την Πέμπτη να σημειώνεται ισχυρός παγετός. 

___________

Στην υπόλοιπη Ελλάδα σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα αναμένονται στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη που από το πρωί θα επεκταθούν στη Θράκη, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και στη Χαλκιδική και από το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Πελοπόννησο και στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 0 έως 10, στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά από 1 έως 13, στην Ήπειρο από 0 έως 15, στην Δυτική Στερεά από 1 έως 15, στην Πελοπόννησο από 3 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 12, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 11, στις Κυκλάδες από 6 έως 12, στα Δωδεκάνησα από 9 έως 11 και στην Κρήτη από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως στο Νότιο Αιγαίο θα στραφούν σε δυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 και από το μεσημέρι 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα βροχών, σποραδικών βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων στα ορεινά νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr