Καρδίτσα:-Το-1ο-Λύκειο-μετατρέπεται-σε-νέο-Δημαρχείο

Μια σημαντική πρωτοβουλία από τον Δήμαρχο Καρδίτσας, Φώτη Αλεξάκο, είναι η πολύπαθη μετατροπή του 1ου Λυκείου σε Δημαρχείο. Ένα όραμα που υπήρχε ήδη πολλές δεκαετίες πριν, πλην όμως, για διάφορους λόγους δεν μπορούσε μέχρι σήμερα να υλοποιηθεί παρά τις ενέργειες που είχαν γίνει.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αλεξάκος αναφέρει:

«Από την δεκαετία του ’80 όλες οι δημοτικές αρχές ήθελαν να μετατρέψουν το 1ο Λύκειο Καρδίτσας σε Δημαρχείο. Έτσι στην αναθεώρηση του σχεδίου πόλης το 1994 ο χώρος αυτός χαρακτηρίστηκε ως χώρος Δημαρχείου. Η μετατροπή του όμως σε Δημαρχείο σκόνταφτε, πέραν της άρνησης μερίδας δημοτών και στο γεγονός ότι εκεί λειτουργούσε το 1ο Λύκειο και φυσικά ήταν αδύνατον να το αδειάσει κάποιος βιαίως. Έτσι η μετατροπή παρέμεινε για χρόνια μια επιθυμία που δεν μπορούσε να υλοποιηθεί».

Στη συνέχεια εξιστορεί λεπτομερώς όλα τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν και τελικά κατάφεραν να ξεπεραστούν, ώστε:

«Σήμερα βρίσκεται στη φάση κατασκευής και παρά τις υπαρκτές καθυστερήσεις, πιστεύουμε ότι σύντομα η πόλη μας θα αποκτήσει ένα νέο Δημαρχείο, αντάξιό της. Με την υλοποίηση της κατασκευής και της πλατείας στο προαύλιο του κτιρίου, έργο που και αυτό εντάξαμε εμείς στο ΕΣΠΑ στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης θα υπάρξει μια συνολική αναβάθμιση. Λειτουργική όσον αφορά τις υπηρεσίες και αισθητική σε ένα καίριο σημείο της εισόδου της πόλης μας. Συμπερασματικά, η περίπτωση της μετατροπής του 1ου Λυκείου σε Δημαρχείο, είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα της υλοποίησης ενός οράματος μέσω του σχεδιασμού, της επιμονής και της έμφασης στην αποτελεσματικότητα και για αυτό το λόγο αισθάνομαι ικανοποίηση και περηφάνια».

The post Καρδίτσα: Το 1ο Λύκειο μετατρέπεται σε νέο Δημαρχείο appeared first on TRIKALANEWS.