ΚΚΕ-για-Μπούκα:-Οι-δολοφονίες-αμάχων-είναι-η-πιο-φρικτή-και-βάρβαρη-όψη-των-πολέμων

«Οι δολοφονίες αμάχων είναι η πιο φρικτή και βάρβαρη όψη των ιμπεριαλιστικών πολέμων, όποιος κι αν τις διαπράττει, οπουδήποτε κι αν συμβαίνουν, είτε τώρα στην Ουκρανία εξαιτίας της ρωσικής εισβολής, είτε παλιότερα στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Συρία κι άλλου, με ευθύνη των ΑμερικανοΝΑΤΟικών» σχολιάζει το ΚΚΕ με αφορμή τις σφαγές αμάχων στη Μπούκα.

«Η καταδίκη τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων πρέπει να είναι καθολική, χωρίς επιλεκτικές «ευαισθησίες» που οδηγούν στην αθώωση των εγκλημάτων του ενός ή του άλλου στρατοπέδου “ληστών”» προσθέτει το ΚΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Οι δολοφονίες αμάχων είναι η πιο φρικτή και βάρβαρη όψη των ιμπεριαλιστικών πολέμων, όποιος κι αν τις διαπράττει, οπουδήποτε κι αν συμβαίνουν, είτε τώρα στην Ουκρανία εξαιτίας της ρωσικής εισβολής, είτε παλιότερα στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Συρία κι άλλου, με ευθύνη των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

Η καταδίκη τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων πρέπει να είναι καθολική, χωρίς επιλεκτικές «ευαισθησίες» που οδηγούν στην αθώωση των εγκλημάτων του ενός ή του άλλου στρατοπέδου “ληστών”».