Λεά-Σεϊντού:-Θετική-στον-κοροναϊό-λίγο-πριν-το-Φεστιβάλ-των-Καννών

Στις Κάννες χτυπά η «καρδιά» του κινηματογράφου αυτές τις ημέρες, όμως η Λεά Σεϊντού είναι απούσα. Η γνωστή Γαλλίδα ηθοποιός δεν μπορεί να παρευρεθεί στο Φεστιβάλ καθώς διεγνώσθη θετική στον κοροναϊό.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε στις 6 Ιουλίου και μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει αστέρες από ολόκληρο τον κόσμο, παρά τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της πανδημίας.

Φέτος πραγματοποιείται εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα και γι’ αυτό οι διοργανωτές υποβάλλουν σε αυστηρούς ελέγχους τους παρευρισκόμενους. Η Σεϊντού είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του φετινού Φεστιβάλ των Καννών, καθώς συμμετέχει σε τέσσερις ταινίες που θα προβληθούν, εκ των οποίων τρεις διαγωνίζονται, μεταξύ των οποίων η ταινία του Γουές Άντερσον «The French Dispatch», που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα αύριο, Δευτέρα.

Το Variety που έκανε γνωστή την είδηση επικαλείται εκπρόσωπο της ηθοποιού, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι εξετάστηκε και βρέθηκε θετική στον ιό, μολονότι έχει εμβολιαστεί πλήρως, και είναι ασυμπτωματική. Γι’ αυτό θα μπει σε καραντίνα.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, οι οποίοι βοήθησαν να στηθεί κέντρο διεξαγωγής δωρεάν τεστ σιέλου για την COVID-19 κοντά στο σημείο στο οποίο οι αστέρες πλησιάζουν στο κόκκινο χαλί, δήλωσαν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για «συρροή κρουσμάτων στις Κάννες». «Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι που παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ εξετάστηκαν την Παρασκευή και κανένας δεν ήταν θετικός στον ιό», δήλωσε εκπρόσωπος.