“Μήδεια”:-Καταφθάνει-στα-Τρίκαλα-με-έντονη-χιονόπτωση-–-Δείτε-live-την-πορεία-της

Καταφθάνει και στα Τρίκαλα η “Μήδεια”, φέρνοντας έντονες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά του νομού, αλλά και χιονόστρωση στην πόλη των Τρικάλων. 

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, ισχυρή χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται από το απόγευμα του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου έως και το πρωί της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα, με εξασθένιση της χιονόπτωσης στην συνέχεια, που θα διαρκέσει μέχρι το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου. 

Ήδη, τα ορεινά του νομού Τρικάλων έχουν ντυθεί στα λευκά, με το χιόνι να πέφτει με αμείωτη ένταση από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ενώ σταδιακά προβλέπεται να κατέβει και χαμηλότερα, σε όλα τα πεδινά της περιοχής. 

Η θερμοκρασία μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, αλλά όχι κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου. 

Από την Κυριακή, όμως, και έως την Τετάρτη θα είναι μονίμως με αρνητικό πρόσημο, δημιουργώντας συνθήκες ολικού παγετού. 

Μάλιστα, η Τετάρτη προβλέπεται ως η πιο κρύα ημέρα της κακοκαιρίας, με το θερμόμετρο στην πόλη των Τρικάλων να φτάσει έως και τους -7 βαθμούς, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής μετεωρολογικά στοιχεία. 

Όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη, που δείχνει σε ζωντανό χρόνο την πορεία και εξέλιξη του καιρού, η Δυτική, η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία βρίσκονται στον κλοιό του ισχυρού χιονιά της “Μήδειας”. 

trikalaenimerosi.gr