Μητσοτάκης:-Διανύουμε-το-τελευταίο-μίλι-προς-την-ελευθερία-από-την-πανδημία

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε επιχείρησε να στείλει, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανακοινώνοντας το καθολικό lockdown στην Αττική, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να μείνουν ενωμένοι και «να απαντήσουμε με ωριμότητα σ’ αυτό που μας ζητά η ίδια η ζωή: Να προστατευτούμε εμείς και οι αγαπημένοι μας».

Αναφέρθηκε, δε, και στο εμβόλιο, λέγοντας πως «ο ήλιος του εμβολίου φωτίζει, πια, την επόμενη μέρα». «Σε λίγο οι εμβολιασμοί στη χώρα θα φτάσουν τις 500.000. Είμαστε από τους πρώτους στην Ευρώπη σε ρυθμούς. Ενώ προχωρά και η δεύτερη δόση στους μεγαλύτερους και τους υγειονομικούς, σύντομα, επίσης, ξεκινούν και οι άλλες κατηγορίες πολιτών. Και οι παραδόσεις των εμβολίων θα αυξηθούν ραγδαία το επόμενο διάστημα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη «βεντάλια των περιορισμών», όπως την αποκάλεσε, η οποία «ενδεχομένως θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού».

Τέλος, εξήγησε πως πρόκειται για «το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία».

«Η Πολιτεία έχει το σχέδιο, ώστε μέχρι τα τέλη της άνοιξης οι πιο ευάλωτοι Έλληνες να έχουν θωρακιστεί. Στόχος είναι να συναντηθούμε με εκείνη τη στιγμή ακμαίοι και δυνατοί. Κι ένα μεγάλο βήμα σε αυτή τη διαδρομή της ελπίδας είναι να πετύχουν τα μέτρα που θα ισχύουν από μεθαύριο. Θα τα τηρήσουμε και θα νικήσουμε!» κατέληξε ο πρωθυπουργός.