Μητσοτάκης:-«Η-Τουρκία-όσο-απομονώνεται,-τόσο-εξαγριώνεται»

«Έχουμε ένα γείτονα που όσο απομονώνεται τόσο εξαγριώνεται είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση για την απομονομή των βραβείων του ΕΒΕΑ στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Απαιτείται εθνική συσπείρωση» σημείωσε ο πρωθυπουργός χωρίς πάντως να κάνει εκτενείς αναφορές στις ακραίες προκλήσεις της Τουρκίας και τις αδιανόητες απειλές που εκτοξεύει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις συνέπειες ενός πολέμου. Στο όνομα του παρόντος δεν πρέπει να επιτρέψουμε να θυσιάσουμε τις κατακτήσεις του χτες και το κέρδος του αύριο» σημείωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις διεθνώς από τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης βάζοντας φρένο στην «παροχολογία» τόνισε ότι η πορεία της κυβέρνησης θα είναι «κοινωνικά ευαίσθητη αλλά και δημοσιονομικά ισορροπημένη.

«Ζυγίζοντας τις ανάγκες μας στη ζυγάρια των δυνατοτήτων της χώρας. Η χώρα δεν έχει το περιθώριο να εγκλωβιστεί σε ένα κλίμα πληθωριστικών υποσχέσεων και τοξικών συνθημάτων. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.