Μικροπολιτικές-σκοπιμότητες-της-Περιφέρειας-Θεσσαλίας-στο-Νομό-Τρικάλων

Άλλο ένα μνημείο κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος και της στρεβλής λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού στο νομό, μετά το φράγμα της Μεσοχώρας, τη γέφυρα Καλατράβα, τη ΒΙ.ΠΑ Φαρκαδόνας, το ποδηλατοδρόμιο και το κλειστό γυμναστήριο Τρικάλων, αποτελεί η προ ολίγων ετών διάνοιξη του δρόμου γέφυρας Αλεξίου – Αθαμανίας (Μουτσιάρα), πάνω στη κοίτη του ποταμού..!! 


Χωρίς καμία περιβαλλοντική ευαισθησία και στοιχειώδη λογική, η Περιφέρεια κατακρεούργησε ένα παρθένο βουνό το Πλούν (Μακριά ράχη) της οροσειράς της Πίνδου, με κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και ετήσια δαπάνη συντήρησης πολλών ακόμη, ως εναλλακτική διαδρομή στην υφιστάμενη σύνδεση μέσω Γαρδικίου, για το μικρό παραθεριστικό χωριό Αθαμανία.


Κι αυτό γιατί για λίγες ημέρες τον Αύγουστο, η ανεξέλεγκτη και παράνομη στάθμευση των αυτοκινήτων στο Γαρδίκι, δυσχεραίνει τη συγκοινωνία με το τελευταίο αυτό οικισμό του Ασπροποτάμου.  


Όταν δηλαδή αδυνατούμε να επιβάλλουμε τη νομιμότητα σε ένα χωριό για ψηφοθηρικούς λόγους, φτιάχνουμε ένα καινούργιο δρόμο – που καταστρέφεται όμως κάθε φορά που φουσκώνει ο Μουτσιαρίτης (παραπόταμος του Αχελώου) -, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα των παραθεριστών του άλλου χωριού, πάλι για τον ίδιο λόγο.


Όσο για αναπτυξιακές υποδομές όπως ο οδικός άξονας Τρικάλων – Άρτας, μπορούν να περιμένουν, αφού προηγείται η ομαλή πρόσβαση στα πανηγύρια του δεκαπενταύγουστου, στους στάβλους των ημετέρων και τα πλείστα μοναστήρια του νομού. 

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.