Νέα-μέτρα-λόγω-Ομικρον-–-Τις-επόμενες-ώρες-οι-ανακοινώσεις-–-«Στόχος-να-μην-πάμε-σε-καθολικούς-περιορισμούς»

Δεν υπάρχουν σκέψεις ούτε για καθολικούς περιορισμούς, ούτε για κλείσιμο των σχολείων ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος παρότρυνε να περιμένουμε λίγες ώρες ακόμη για τις νέες ανακοινώσεις σχετικά με το πώς θα κάνουμε Ρεβεγιόν.

Ο κ. Οικονόμου απέφυγε να αναφέρει τα έκτακτα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα, ωστόσο τόνισε στον ΣΚΑΪ πως στην επιδημιολιογική κατάσταση ενόψει Πρωτοχρονιάς θα αναφερθεί και ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, οι αποφάσεις και τα μέτρα προσαρμόζονται προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που έρχεται. Η κατάσταση αποτυπώνεται με βάση και τα αποτελέσματα και τα μεγέθη που έχουμε για την Όμικρον», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας πως η στρατηγική με τα νέα δεδομένα δεν είναι εύκολη.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε, προϊδεάζοντας, ότι η Ομικρον είναι εδώ και ότι όλες οι χώρες προσαρμόζουν τη στρατηγική τους.

«Το επόμενο διάστημα θα αποσαφηνιστεί ο τρόπος για το πώς θα λειτουργήσουμε τις γιορτές. Βασικές αλλαγές δεν θα υπάρξουν», ανέφερε ο κ. Οικονόμου ερωτώμενος για το πλαίσιο των γιορτών και το τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση.

Το τέστινγκ θα βοηθήσει

Σε ερώτηση σχετικά με το αυξημένο τέστινγκ, το σενάριο που μοιάζει πιο πιθανό τις τελευταίες ώρες ο κ. Οικονόμου εξήγησε: «Το τέστινγκ είναι μια επιλογή που θα βοηθήσει σε όλο το επόμενο διάστημα», αρκέστηκε να πει παραπέμποντας στις ανακοινώσεις που θα γίνουν σε λίγες ώρες και ζητώντας λίγο υπομονή.

Ξεκαθάρισε ότι η αγορά, τα εστιατόρια, η διασκέδαση θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στη σκέψη τους ένα lockdown και ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να πάει σε καθολικά μέτρα και θα κάνει τα πάντα για να μην πάει η χώρα προς τα εκεί. Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση για να αναβληθεί το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές και για μέτρα τύπου lockdown.

Τι θα γίνει με τα self test

Σε ερώτημα για το αν θα διατεθούν ξανά self test για όλες τις γιορτές, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι εξετάζεται να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα.

Συνεδριάζουν οι επιτροπές, το υπουργικό, το απόγευμα τα μέτρα

Να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα συνεδριάζει η μικρή επιτροπή των λοιμοξιολόγων και θα ακολουθήσει το μεσημέρι η μεγαλύτερη επιτροπή που θα εισηγηθεί τα μέτρα στην κυβέρνηση.

Εντωμεταξύ, στις 11 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο όπου αναμένεται αναφορά για να δώσει το κλίμα να κάνει και ο πρωθυπουργός.