Νέες-“ομοβροντίες”…-από-δασκάλους-των-τριών-Δημοτικών-Σχολείων-για-το-1ο-Πειραματικό-Σχολείο-στα-Τρίκαλα

 

Πολλές οι αντιδράσεις και τα ερωτήματα σχετικά με το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο που προγραμματίζει η Α/θμια Εκπαίδευση.

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ :

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων “Δωρόθεος Σχολάριος”, αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν επιθυμεί το σχολείο να γίνει Πειραματικό με απόφαση που ελήφθη στη γενική συνέλευση την Παρασκευή 19-3-21. Σήμερα διαβάζουμε ότι  το σχολείο μας προτείνεται για Πειραματικό χωρίς να έχουν καμία γνώση οι  εκπαιδευτικοί που θα  κληθούν να το υπηρετήσουν και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της διευθύντριας του σχολείου.

ΔΑΣΚΑΛΟΙ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ :

1. Οι εκπαιδευτικοι του σχολείου δεν συμφωνούν με την διαδικασία, ούτε έχουν τα τυπικά προσόντα. 2. Έκαναν μάθημα για πολλά χρόνια σε ακατάλληλα κτίρια. Έκαναν δύο μετακομίσεις σχολείων, χρησιμοποιωντας ακόμα και τα δικά τους οχήματα. Τώρα που είναι σε κατάλληλο κτίριο, θα τους ζητηθεί να παραδώσουν τη θέση τους και την οργανική τους σε δασκάλους με με αυξημένα προσόντα. ( όπως λέει και το ΦΕΚ των πειραματικών σχολείων).

28ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ :

Η Γενική Συνέλευση των διδασκόντων θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Δευτέρα .

Όπως αναφέρουν στην TrikkiPress δάσκαλοι και των τριών Δημοτικών Σχολείων: Oι εκπαιδευτικοί ρωτήθηκαν; Το αποφάσισαν αυτοί; Το ξέρουν ότι θα χάσουν την οργανική τους θέση αν δεν έχουν τα αυξημένα προσόντα που απαιτούνται; Το αποφάσισε ο κ. Τρικάλης; Tελικά, αν δεν ρωτήθηκαν ή δεν το ζήτησαν οι ίδιοι οι δάσκαλοι, με ποιο θάρρος ή θράσος αποφασίζει η Διεύθυνση γι’ αυτούς;