ΝΔ:-Μόνο-τα-μέλη-της-ΟΝΝΕΔ-ξεπερνούν-κατά-10.000-τα-μέλη-του-ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στον Πάνο Σκουρλέτη εξαπολύει η ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επιχειρηματολογώντας τη διαφωνία του με τις οργανωτικές αλλαγές που προωθεί ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη ΝΔ κάνοντας λόγο για «αόρατα μέλη» ενώ χαρακτήρισε το μητρώο μελών της «γραφείο ευρέσεως εργασίας» και «προσωπικό μηχανισμό των διαφόρων πολιτευτών».

Αναλυτικότερα σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει:

«Μετά την εικόνα διάλυσης που παρουσίασε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, οι εμπλεκόμενες πλευρές προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις επιστρατεύοντας το μοναδικό πράγμα που έχει απομείνει να τους ενώ πει: το μίσος τους για τη Νέα Δημοκρατία. Τελευταίος (όπως αποδείχτηκε ότι συνηθίζει και στις κάλπες) εμφανίστηκε ο Πάνος Σκουρλέτης να προσβάλει τις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας και τους χιλιάδες πολίτες μας που δραστηριοποιούνται σε αυτές.

»Αφού ο κύριος Σκουρλέτης κόπτεται τόσο για τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, τον ενημερώνουμε ότι μόνο τα μέλη της ΟΝΝΕΔ ξεπερνούν κατά 10.000 τα μέλη που κατάφερε να εγγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εσωπαραταξιακές τους διαδικασίες. Τον ενημερώνουμε επίσης ότι οι τοπικές μας οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα αποτελούν οργανικό κομμάτι της Κοινωνίας των Πολιτών, αποτελώντας τον σύνδεσμο μεταξύ Κυβέρνησης και κοινωνίας, με έντονη πολιτική και κοινωνική παρουσία στις περιοχές τους.

»Ο κύριος Σκουρλέτης θα έπρεπε να είχε μάθει τόσα χρόνια ότι όση χυδαιότητα και αν επιστρατεύσει, δεν θα καταφέρει να γίνει αρεστός στον κύριο Τσίπρα και τους «προεδρικούς». Είναι καιρός τόσο για εκείνον, όσο και τους εσωκομματικούς του αντιπάλους να καταλάβουν ότι το πρόβλημά τους δεν είναι η Νέα Δημοκρατία, αλλά το γεγονός ότι οι πολίτες έχουν ξεπεράσει οριστικά τις ιδεοληψίες και τα απωθημένα τους.

»Η Νέα Δημοκρατία ενωμένη συνεχίζει να κοιτάει μπροστά, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που ανακύπτουν και διαμορφώνοντας τις προοπτικές για ένα καλύτερο κοινό μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Σκουρλέτης χτες μιλώντας στο Real Fm δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Στη ΝΔ δεν υπάρχουν μέλη, είναι “αόρατα” τα μέλη, είναι μητρώα μελών, είναι γραφεία ευρέσεως εργασίας οι οργανώσεις της. Έχετε δει γραφεία της ΝΔ στις γειτονιές, να συμμετέχουν εκεί οι άνθρωποι σε κινητοποιήσεις, να συνεδριάζουν; Τίποτα. Είναι προσωπικοί μηχανισμοί των διαφόρων πολιτευτών, σε κάποια ηλεκτρονικά αρχεία.

»Σχολιάζω το μοντέλο πολιτικής, μην υποτιμάμε το μοντέλο πολιτικής που χαρακτηρίζει ένα κόμμα. Αν θέλουμε ο κόσμος να συμμετέχει -όποιοι επιλέγουν να είναι μέλη ενός κόμματος- με έναν ουσιαστικό τρόπο, τότε αυτό πρέπει να τους δίνει ρόλο και χώρο. Αυτό δεν συμβαίνει ούτε στο παλιό ΠΑΣΟΚ, σημερινό ΚΙΝΑΛ, ούτε στη ΝΔ».

»Το εγχώριο πολιτικό σύστημα, τουλάχιστον μέχρι το ‘15 που κατέρρευσε, χαρακτηριζόταν από τις πελατειακές σχέσεις. Ο φαύλος δικομματισμός του παρελθόντος, τι έκανε ουσιαστικά; Πετύχαινε πάρα πολύ υψηλά εκλογικά ποσοστά στη βάση πελατειακών δικτύων, ενός πελατειακού κράτους που ρήμαξε την χώρα».