Νοσοκομείο-Βόλου:-Δύο-γιατροί-και-ορισμένοι-νοσηλευτές-νόσησαν-από-κορωνοϊό-μετά-την-πρώτη-δόση-του-εμβολίου 

Λίγο πριν προσέλθουν στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου προκειμένου να εμβολιαστούν με τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, δύο ιατροί του Αχιλλοπούλειου και ορισμένοι νοσηλευτές, συνολικά κάτω από δέκα άτομα, νόσησαν από κορωνοϊό.
Όπως επεσήμανε μιλώντας στο magnesianews.gr ο παθολόγος- εντατικολόγος, πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων και υπεύθυνος της εμβολιαστικής διαδικασίας στο Νοσοκομείο Βόλου κ. Γιάννης Κόκορης «Από την πρώτη ως τη δεύτερη δόση του εμβολίου, δύο γιατροί και ορισμένοι νοσηλευτές, που ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τους δέκα, νόσησαν από κορωνοϊό. Αυτό δεν είναι κάτι πρωτοφανές, γιατί κάνοντας την πρώτο δόση του εμβολίου δεν είμαστε καλυμμένοι 100% ανοσολογικά, αλλά γύρω στο 50-60%. Ακόμη κι αν κάνει κανείς και τη δεύτερη δόση, χρειάζονται 10-15 ημέρες για να αναπτύξουν τα αντισώματα και πάλι το εμβόλιο καλύπτει κατά 95%, αφήνοντας ένα μικρό «παράθυρο» νόσησης 5%.

Γι’ αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης. Για τους υγειονομικούς που νοσούν, ενώ έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου, οι άνθρωποι βρίσκονται σε περιορισμό, δεν θα κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου, όπως είχε προγραμματιστεί και θα παρακολουθούμε τα δεδομένα».

Πηγή: magnesianews.gr