Ξάνθη:-Η-τουρκική-σημαία-μπήκε-μετά-τη-λήξη-της-προσευχής-και-αποχώρησα-λέει-ο-βουλευτής-του-ΚΙΝΑΛ

Δεν υπήρχε καμία τουρκική σημαία κατά τη διάρκεια του δείπνου δηλώνει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν δίνοντας τη δική του εκδοχή για την παρουσία του στην εκδήλωση με τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε σε χωριό της Ξάνθης.

Προβοκατόρικες ενέργειες

Ο κ. Μπαράν κάνει λόγο για προβοκατόρικες ενέργειες σημειώνοντας ότι η τουρκική σημαία αναρτήθηκε μετά τη λήξη της προσευχής χωρίς καμία ενημέρωσή του και μετά το συμβάν αποχώρησε.

Αναλυτικά η δήλωση του Μπουρχάν Μπαράν έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της θρησκευτικής μουσουλμανικής εορτής του Ραμαζανιού παραβρέθηκα χθες έπειτα από πρόσκληση στο Ιφτάρ, στο δείπνο που παραδοσιακά παρατίθεται.

»Η πρόσκληση ήταν από τον Δήμο Γιλντιρίμ Προύσας και κατά τη διάρκεια του δείπνου όπως αποτυπώνεται και από την φωτογραφία, την οποία παραθέτω, δεν υπάρχει καμία σημαία της γείτονος χώρας.

»Αυτό συνέβη ξαφνικά, όπως με ενημέρωσαν εκ των υστέρων οι συνεργάτες του πολιτικού μου γραφείου στην Ξάνθη που ήταν παρόντες, κατά τη λήξη της προσευχής χωρίς καμία ενημέρωσή μου για μια τέτοιου είδους ενέργεια. Μετά το συμβάν μάλιστα αποχώρησα.

Αρμονία και ειρηνική συνύπαρξη

»Η πορεία μου ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου έως τώρα έχει αποδείξει ότι καταβάλω τα μέγιστα στο να είμαι αρωγός της αρμονίας και της ειρηνικής συνύπαρξής μας στην Ξάνθη.

»Δεν θα επιτρέψω προβοκατόρικες ενέργειες που ως στόχο έχουν μόνο να πλήξουν το κύρος και την πολιτική μου σταδιοδρομία υπό το πρίσμα του δόλου και της ρατσιστικής προκατάληψης εναντίον εμού και του κόμματος το οποίο εκπροσωπώ».

Μάλιστα ο κ. Μπαράν στο λογαριασμό του στο instagram έχει αναρτήσει και σχετική φωτογραφία από την εκδήλωση χωρίς να διακρίνεται η τουρκική σημαία.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ανέδειξε ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ και γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Τάσος Χατζηβασιλείου ζητώντας εξηγήσεις από τον συνάδελφό του για την παρουσία του στην εκδήλωση και τις εικόνες που ποζάρει με φόντο την τουρκική σημαία.