Οικονόμου:-Κρεσέντο-ψεμάτων-από-Τσίπρα-για-την-ενεργειακή-ακρίβεια

Την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι βρίσκεται σε σύγχυση και απόγνωση από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι διαστρέβλωση και αυθαίρετη ερμηνεία των μέτρων που έχει εξαγγείλει και εφαρμόζει η κυβέρνηση. «Δεν ελπίζουμε οτι θα σταματήσει τα ψέματα» ο κ. Τσίπρας σημειώνει ο Γιάννης Οικονόμου.

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας κατά κυβέρνησης για κλιματικό νόμο: Δεσμεύει τη χώρα από το εισαγόμενο φυσικό αέριο

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Λίθοι καὶ πλίνθοι καὶ ξύλα καὶ κέραμος ἀτάκτως ἐρριμμένα». Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε προφανή σύγχυση και απόγνωση από τις πολιτικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τις διεθνείς επιτυχίες της Κυβέρνησης. Για αυτό και σήμερα επιδόθηκε σε ένα ακόμη κρεσέντο, με επιχειρήματα που αλιεύει από τα τρολ του διαδικτύου, αφορισμούς και μπόλικα ψέματα, όπως το συνηθίζει. Οι διεθνείς κρίσεις και τα εθνικά προβλήματα όμως απαιτούν αξιοπιστία και σοβαρότητα, χαρακτηριστικά που δεν διαθέτει ο κ. Τσίπρας.

ΥΓ.: Επειδή επιμένει σκόπιμα να διαστρεβλώνει και επιμένει να ερμηνεύει τα μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια με την λογική των Tsipronomics, του ξαναλέμε: αυτό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και θα υλοποιηθεί στο ακέραιο είναι ότι θα επιστραφεί σε όσους έχουν εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ το 60% της υπερβάλλουσας αύξησης, και έως του ποσού των 600 ευρώ (όχι 600 ευρώ στον καθένα) και θα φορολογηθούν με 90% τα υπερέσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, μακράν το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη. Δεν ελπίζουμε ότι θα σταματήσει τα ψέματα. Με αυτά πορεύτηκε, με αυτά πορεύεται.