Οικονόμου:-«Οι-μέρες-που-έρχονται-θα-είναι-δύσκολες-για-όλη-την-Ευρώπη»

Στο κύμα ακρίβειας αλλά και στους κραδασμούς που γίνονται αντιληπτοί μετά την έκρηξη των τιμών του φυσικού αερίου, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η πλατφόρμα για την επιδότηση των καυσίμων θα ανοίξει στα τέλη αυτής ή τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Υπογράμμισε ακόμη, ότι η εκτόξευση στις τιμές του φυσικού αερίου και οι κερδοσκοπικές τάσεις δημιουργούν προβλήματα σε όλες τις χώρες.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα και να λύσει προβλήματα. Δημιουργούμε νέες δυνατότητες για στήριξη. Προσπαθούμε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τα γεγονότα» τόνισε.

«Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια στους Έλληνες . Δυστυχώς η κατάσταση φαίνεται να γίνεται χειρότερη όπως είπε. «Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες για όλη την Ευρώπη. Ήδη σε όλες τις χώρες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ο πληθωρισμός σκαρφαλώνει. Θα συνεχίσουνε τις στοχευμένες παρεμβάσεις» σημείωσε και αναφέρθηκε στο νέο πακέτο μέτρο που μπαίνει σε εφαρμογή τον Απρίλιο για την στήριξη της κοινωνίας.

Μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα

Ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν μειώσεις στον ΦΠΑ των τροφίμων, υπογράμμισε ότι υπάρχουν εφεδρείες, ωστόσο δεν αποκάλυψε αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε μία τέτοια κίνηση αυτή τη στιγμή.