Οι-χιαστί-χατζάρες,-το-makarov-και-το-Καλάσνικοφ

Υπάρχουν δώρα σε πολιτικούς που δεν έγινε ποτέ γνωστά και που άφησαν εποχή. Για παράδειγμα τα δύο σπαθιά (χατζάρες) που δώρισαν οι Σαουδάραβες στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο τότε Πρωθυπουργός τα έφερε στην Αθήνα και τα κρέμασε χιαστί σε ένα οίκημα στο πίσω μέρος της οικίας στο Καστρί στο «Κλουβί των Βιετκόνγκ», όπως το ονόμαζε και που το είχε μετατρέψει σε γραφείο. Ή το πιστόλι Makarov, ρωσικής κατασκευής που δώρισε στον Ανδρέα μέσα σε ένα κουτί παπουτσιών ο συνταγματάρχης Καντάφι.

Σε μια άλλη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία, οι Σαουδάραβες έδωσαν δώρα ρολόγια (ορισμένα μάλιστα ήταν χρυσά με το κατράν να υπήρχε το Σαουδαραβικό εθνόσημο) ή ακόμα στερεοφωνικά. Εκείνο όμως που παραμένει μυστήριο είναι τι κάνουν τα όπλα που παίρνουν ως δώρο οι πολιτικοί; Τα αφήνουν στα υπουργεία τους ή τα παίρνουν μαζί τους; Ρώτησα ωστόσο έναν υπουργό εάν βρήκε κατά την παραλαβή του υπουργείου του από την προηγούμενη κυβέρνηση ένα καλάσνικοφ που δώρισαν στον προκάτοχό του Ρώσσοι. Μου απάντησε κατηγορηματικά «όχι δεν βρήκα κανένα καλάσνικοφ». Συνεπώς πού βρίσκεται σήμερα το καλάνσικοφ, ποιος οπλοφορεί με αυτό;

Πηγή: Βηματοδότης