Ο-Ακάρ-έκανε-τον…-ανήξερο-στον-Παναγιωτόπουλο

Οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου έφεραν την άμεση αντίδραση της χώρας μας που ενεργοποίησε, μεταξύ άλλων, την αντιαεροπορική της άμυνα στα νησιά.

Παράλληλα, έγιναν και οι απαραίτητες κινήσεις σε διπλωματικό επίπεδο, μεταξύ των οποίων και η συνομιλία του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ.

Ο έλληνας υπουργός επικοινώνησε ώστε να για να του εκφράσει τη δυσφορία του για τις συνεχείς παραβιάσεις, ωστόσο η αντίδραση που έλαβε μάλλον δεν ήταν εκείνη που περίμενε.

Η απάντηση του Ακάρ ήταν πως «θα το τσεκάρει» -όπως χαρακτηριστικά γράφει η «Καθημερινή» της Παρασκευής- ενδεικτικό της τουρκικής στάσης, με τον τούρκο υπουργό να θέλει να δώσει την εντύπωση ότι δεν είχε εικόνα των υπερπτήσεων στο Αιγαίο.

Οι κινήσεις της Τουρκίας ουσιαστικά τίναξαν στον αέρα το moratorium που είχε συμφωνηθεί στο τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη και την προώθηση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης τα οποία η Αθήνα έβαλε στον πάγο.