Σάλος-στον-Βόλο:-Σοβαρές-καταγγελίες-για-εμβολιασμούς-εκτός-σειράς-σε-γηροκομείο-ΒΙΝΤΕΟ

Αντιδράσεις από τις καταγγελίες ότι στο γηροκομείο Βόλου έγιναν εμβολιασμοί εκτός προτεραιότητας.

Την είδηση πως στο Γηροκομείο Βόλου έγιναν εμβολιασμοί εκτός σειράς επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ του γηροκομείου Πάνος Παύλος, ο οποίος ωστόσο εξήγησε ότι αυτό συνέβη προκειμένου να μην πεταχτούν δόσεις των εμβολίων, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.

“Στις 25 Ιανουαρίου, όπως προκύπτει και από δελτίο Τύπου του ιδρύματος, έγινε ο πρώτος μαζικός εμβολιασμός των ηλικιωμένων και των εργαζομένων. Συγγενείς των τροφίμων είδαν στη δεύτερη διαδικασία του εμβολιασμού, για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, άτομα ξένα προς το ίδρυμα να εισέρχονται στη μονάδα και να εμβολιάζονται, με καταστρατήγηση της προτεραιοποίησης” αποκάλυψε μιλώντας στο Mega το πρωί ο Αντώνης Φωκίδης, δημοσιογράφος “MyVolos.net”, ο οποίος αποκάλυψε την υπόθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα άτομα που εμβολιάστηκαν δεν ήταν ούτε τρόφιμοι, ούτε προσωπικό, ούτε μέλη του ΔΣ του Γηροκομείου Βόλου, επομένως υπήρξε παράβαση της προτεραιότητας όπως αυτή έχει προσδιοριστεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κατά του κορoνοϊού.

“Εκτός σειράς εμβολιάστηκαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα, ενώ υπήρξαν αναφορές και για ακόμα δύο άτομα, εφοριακούς, που εμφανίστηκαν στη λίστα του γηροκομείου ως υπάλληλοί του”, είπε χαρακτηριστικά.

Στπ θέμα παρενέβη και η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη η οποία επισήμανε:

“Αυτό το γεγονός πρέπει να καταγγελθεί και να δούνε πώς ακριβώς έγινε. Υπάρχει συγκεκριμένη λίστα και όταν δίνεις το ΑΜΚΑ, αν δεν είσαι στη λίστα, σε πετάει εκτός. Κατευθείαν παραπέμπεσαι στην Επιτροπή Διαφάνειας όταν είσαι εκτός συστήματος“.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο ΕΟΔΥ στον επαναληπτικό εμβολιασμό έπρεπε να έχει την πρώτη λίστα του πρώτου εμβολιασμού, γιατί επρόκειτο για δεύτερη δόση. Αυτό ωστόσο δεν συνέβη.

“Δεν ξέρουμε πώς επελέγησαν οι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς. Οι συγγενείς που κατήγγειλαν αυτά τα πράγματα φοβούνται για τους δικούς τους, καθώς αυτοί που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς μπήκαν εντός του ιδρύματος χωρίς να γνωρίζουμε αν έχουν ελεγχθεί και αν έχουν τηρήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα”, πρόσθεσε ο Αντώνης Φωκίδης.

Τι απαντά ο πρόεδρος του ΔΣ του Γηροκομείου

Για το ζήτημα που έχει προκύψει μίλησε και ο πρόεδρος του ΔΣ του γηροκομείου Βόλου, Πάνος Παύλος, ο οποίος αν και παραδέχτηκε τους κατά παράβαση εμβολιασμούς, έδωσε μία άλλη εκδοχή.

“Προχτές που κάναμε το δεύτερο εμβολιασμό ήταν ημέρα γιορτής. Εμβολιάστηκε η αντιπρόεδρος του γηροκομείου που είναι εφοριακός, έχει δώσει τη ζωή της για το γηροκομείο Βόλου. Έτσι βρέθηκε στη λίστα. Ένα άτομο εμβολιάστηκε εκτός σειράς. Στον πρώτο εμβολιασμό πεταχτήκαν οχτώ εμβόλια, τρεις ηλικιωμένοι αρνήθηκαν να κάνουν, άλλοι τρεις είχαν πυρετό, και άλλοι δύο έφυγαν από τη ζωή.” πρόσθεσε.

Συνέχισε δε λέγοντας πως, “Ένα μέλος του ΔΣ ήταν στην Αθήνα αποκλεισμένο, άλλο μέλος είχε αλλεργία και δεν έκανε το εμβόλιο. Αυτά τα εμβόλια λοιπόν, την πρώτη φορά πετάχτηκαν.

Εμείς δεν είμαστε μόνιμη μονάδα εμβολιασμού, είμαστε μεταφερόμενη μονάδα. Βεβαίως ενημερώσαμε και τον ΕΟΔΥ, και τον γιατρό που ήταν υπεύθυνος εμβολιασμού, και μας είπαν ότι περισσεύουν αυτές οι δόσεις. Έτσι ήρθε άτομο εκτός γηροκομείου και έκανε το εμβόλιο. Δυστυχώς ήταν μόνο ένα άτομο, και το θέμα θα έπρεπε να είναι τα έξι εμβόλια που πήγαν χαμένα.” είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, ότι οι υπάλληλοι του ΕΟΔΥ έπρεπε να έχουν τη λίστα από το νοσοκομείο και να καλέσουν τους επόμενους.

“Αυτό που έγινε λέγεται νέα ιατρική εντολή. Είναι διοικητικό θέμα, έπρεπε να έχει ενημερώσει ο διευθυντής του γηροκομείου. Εγώ είμαι εθελοντής”, είπε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. για να συμπληρώσει:

“Έχω ζητήσει έκτακτο ΔΣ για το θέμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαστε εμείς υπεύθυνοι σε μια κινητή μονάδα” κατέληξε.

thetoc.gr

Newsitamea.gr 
  

The post Σάλος στον Βόλο: Σοβαρές καταγγελίες για εμβολιασμούς εκτός σειράς σε γηροκομείο-ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Trikala Day.