Σοφία-Βογιατζάκη:-Το-«Είσαι-το-ταίρι-μου»-απενοχοποίησε-όλες-τις-χοντρές-του-πλανήτη

Η Σοφία Βογιατζάκη αναφέρθηκε στο σώμα της και αποκάλυψε πως αντιδρά στα άσχημα σχόλια.

Η αγαπημένη ηθοποιός σε συνέντευξή της στο περιοδικό Λοιπόν εξήγησε αν το θέμα των κιλών την δυσκόλεψε στην επαγγελματική της πορεία και αν υπάρχουν συνεργασίες που τη δυσκόλεψαν και δεν θα ήθελε να επαναλάβει.

Το θέμα των κιλών σου σε δυσκόλεψε στην επαγγελματική σου πορεία; Έχεις δεχτεί ρατσιστικά σχόλια;

Όταν ήμουν στη σχολή, ήμουν εξήντα κιλά και σε πληροφορώ ότι μου έλεγαν ότι είμαι χοντρή, ότι πρέπει να κάνω δίαιτα, γιατί στο ελληνικό θέατρο δεν πρόκειται να βρω δουλειά με τέτοιο σώμα. Τελειώνω λοιπόν την σχολή, κάνω κάτι σεμινάρια και μετά έρχεται το «Είσαι το ταίρι μου» όπου απενοχοποιεί όλες τις χοντρές του πλανήτη και εμένα μαζί με αυτές. Εκεί λοιπόν είπα ότι δεν πειράζει, ας πεθάνει κάποια και χοντρή, δεν γίνεται όλες να είμαστε μοντέλα. Ύστερα το ένα έφερε το άλλο και νιώθω ότι τα κιλά δεν μου έφεραν κανένα εμπόδιο στην επαγγελματική μου πορεία.

Ωστόσο έχεις προσπαθήσει πολλές φορές να χάσει κιλά..

Ναι, για το καλό της υγείας μου. Δεν είμαι πια είκοσι πέντε χρονών, μπορούν τα κιλά να μου δημιουργήσουν θέματα στην υγεία μου. Ανά περιόδους με πονάνε τα γόνατα, η μέση μου. Γι’ αυτούς τους λόγους προσπαθώ να διώξω κιλά. Αλλιώς μια χαρά έχω περάσει με τα κιλά μου σε αυτή τη ζωή και επαγγελματικά και προσωπικά.

Ρατσιστικά σχόλια έχεις δεχτεί για τα κιλά σου;

H αλήθεια είναι πως και να έχω δεχτεί, δεν το έχω αντιληφθεί, γιατί δεν το βιώνω έτσι μέσα μου. Περισσότερο ως χιούμορ το έχω εκλάβει, παρά ως ρατσισμό. Όταν έχει ειπωθεί κάποιο τέτοιο σχόλιο γελάω, το παίρνω ως πλάκα και το προσπερνάω. Δεν έχω καμία ανασφάλεια για τα κιλά σε σχέση με την εμφάνισή μου.

Υπάρχουν συνεργασίες που σε δυσκόλεψαν και δεν θα ήθελες να επαναλάβεις;

Υπάρχουν δύο συνεργασίες που με δυσκόλεψαν πάρα πολύ και είπα ότι με αυτούς τους δύο δεν θα δουλέψω ποτέ ξανά. Είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα. Δεν θέλω να πω ονόματα, αλλά πέρασα πολύ δύσκολα. Ζητούσα αντικαταστάσεις, αλλά δεν έγινε δεκτό το αίτημα, οπότε έκανα υπομονή μέχρι να τελειώσει η σεζόν.

Το έχεις πει σε εκείνους;

Βέβαια τους το έχω πει. Το ξέρουν ανοιχτά και οι δύο. Δεν το κράτησα μέσα μου. Ούτε να σε ξέρω, ούτε να με ξέρεις, ούτε να σε ξανά δω, ούτε να με ξανά δεις. Το θέμα δεν ήταν προσωπικό. Δημιουργήθηκε θέμα στην παράσταση, ήταν κακοί συνεργάτες. Δεν με νοιάζει να κάνω φίλους στη δουλειά, αλλά να βγαίνει ένα σωστό αποτέλεσμα και να μην κάνει ο καθένας ό,τι του κατέβει ανά πάσα στιγμή και με φασιστικό τρόπο μάλιστα. Ποτέ ξανά.