ΣΥΡΙΖΑ-–-Πρόσχημα-οι-ανεμβολίαστοι-υγειονομικοί-για-την-ιδιωτικοποίηση-υπηρεσιών-του-ΕΣΥ

Για προσχηματική αξιοποίηση του εμβολιασμού προκειμένου να διαλύσει και να ιδιωτικοποιήσει το ΕΣΥ εγκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα όσα είπε σχετικά με την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Από την πίσω πόρτα

«Ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται να διαλύσει το ΕΣΥ και να φέρει από την πίσω πόρτα την ιδιωτικοποίησή του με πρόσχημα τον εμβολιασμό», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αφού επί 1,5 χρόνο αρνείται να στηρίξει το ΕΣΥ με προσλήψεις, τώρα το αποψιλώνει την ώρα που η παταγώδης αποτυχία του φέρνει νέο κύμα πανδημίας», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η αυτονόητη ανάγκη μαζικού εμβολιασμού των πολιτών και δη των υγειονομικών που έρχονται σε επαφή με ασθενείς δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι διάλυσης του ΕΣΥ με αναστολή εργασίας και περικοπές μισθών εργαζομένων για να μπουν ιδιώτες» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απάντηση του Γιάννη Οικονόμου σε σχετική ερώτηση για τις επιλογές του ΕΣΥ σε σχέση με την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών και το αβέβαιο της επιστροφής τους στην ίδια θέση.

Ο μόνος υπεύθυνος για ενδεχόμενη κατάρρευση του ΕΣΥ

Ο Γ. Οικονόμου ανέφερε ότι αυτές αφορούν σε αναδιάταξη δυνάμεων στο εσωτερικό των νοσοκομείων, σε νέο ανθρώπινο δυναμικό και πρόσληψη νέου προσωπικο καθώς και συμβολή και από τον ιδιωτικό τομέα για διοικητικές υπηρεσίες για όσο χρειαστεί.

«Όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας, δεν είναι βέβαιο ακόμη κι όταν επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά, ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις δεδομένου ότι ο χαρακτήρας, οι ανάγκες και η οργάνωση του ΕΣΥ, ως έναν βαθμό θα έχουν αλλάξει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μόνος υπεύθυνος για ενδεχόμενη κατάρρευση του ΕΣΥ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα σε επίκαιρη ερώτησή του στον Βασίλη Κικίλια, ο τομεάρχης Υγείας και πρώην υπουργός Αντρέας Ξανθός ζήτησε την αναστολή της εφαρμογής του νόμου για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς χαρακτηρίζοντας κοινωνικά επαχθές και μη αναλογικό το μέτρο της στέρησης εργασίας και μισθού.