Τώρα-κλαις-γιατί-κλαις,-συ-δεν-έβριζες-το-δημόσιο-χθες;

Έπεφτε χιόνι, συγγνώμη χιών ήθελα να πω, χιόνι της αρκούδας λέγαμε στη γενέτειρα μου στα ορεινά της Κοζάνης.

Και φυσικά έπεφταν και κολώνες της ΔΕΗ και καλώδια και διακοπές ρεύματος είχαμε, αλλά σε λίγες ώρες βλέπαμε το φως το αληθινό.

Πώς αυτό και μάλιστα σε δύσβατους δρόμους κι αποκλεισμένα χωριά στα 800 και1100 μέτρα υψόμετρο;

Γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι της ΔΕΗ που λοιδορείτε και βρίζετε μια 12ετία τώρα και κείνοι οι τολμηροί εναερίτες έτρεχαν μέσα στη νύχτα, με ένα και δύο μέτρα χιόνι και σε λίγες ώρες επιδιόρθωναν τις βλάβες με κίνδυνο πολλές φορές τη ζωή τους.

Στην Αθήνα, μες στο κέντρο που έλεγε και το ωραίο τραγούδι, αλλά και στα ωραιότερα βόρεια προάστεια, πχ Εκάλη, όπόυ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν γενεές ευπατρίδων πολιτικών, όπως έγραψε στο τουίτ του χθες οργισμένος ο κ.Στέφανος Μάνος, το ρεύμα διακόπηκε για 36 ώρες…

“Από όταν ήμουν παιδί κατοικώ στην Εκάλη. Παλιά είχαμε συχνά χιόνια το χειμώνα. Τα τελευταία χρόνια, όχι. Φέτος ήταν η εξαίρεση. Γενική διάλυση! Είμαι ήδη 36 ώρες χωρίς ηλεκτρικό άρα χωρίς θέρμανση και 12 ώρες χωρίς ύδρευση. Πληροφόρηση μηδέν. Έτσι φαντάζονται την κανονικότητα;”

Γιατί διαμαρτύρεστε κ.Μάνο μου, σεις δεν είστε ο υπέρμαχος των σωτήριων ιδιωτικοποιήσεων, ο γκουρού του νεοφιλελευθερισμού;

Γιατί ο υπεργολάβος που ανέλαβε την ιδιωτικοποιημένη -μετοχοποιημένη ΔΕΗ, την μεταβεβλημένη σε ΔΕΔΔΥΕ, δεν θα έστελνε τους 3 υπαλλήλους που έχει, ούτε φρόντισε να κάνει τις επιδιορθώσεις στον υποσταθμό, ο τσέο της εταιρείας, το golden boy του να είναι καλά, να παίρνει τα υψηλά μισθά του και μεις να λέμε δόξα σοι που πληρώνουμε 40% ακριβότερο τον λογαριασμό κάθε μήνα.

Εν τω μεταξύ ο παππούς που έμεινε ώρες στην Ευβοια χωρίς ρεύμα, αποδήμησεν εις Κύριον αφού δεν λειτουργούσε η συσκευή του οξυγόνου, αλλά τώρα τι είναι ένας παππούς μπροστά σε 250.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα με 30 πόντους χιόνι..

Ποιος νοιάζεται;

Πού έκλεισε ” ο Χρυσοχοίδης προληπτικά” χθες την Εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας;

Στο σημείο που η ιδιωτική εταιρεία που τη διαχειρίζεται, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με πρόεδρο τον πεθερό του υπουργού Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη, θα ήταν υποχρεωμένη να πληρώσει πρόστιμο.

Εχει ξανακλείσει η νέα Εθνική οδός με 30 πόντους χιόνι; Η Εγνατια οδός Κοζάνης-Ιωαννίνων πάντως δεν εκλεισε.

Το εκχιονιστικό όμως στο Κολωνάκι όλη μέρα το βλέπαμε στις χρυσοπληρωμένες ειδήσεις. Και χθες εγκυμονούσα στη Θεσσαλονίκη που διαγνώσθηκε με covid λιγες ώρες πριν γεννήσει, δεν έγινε δεκτή “φυσικά” στην ιδιωτική κλινική που ξεγεννούσε ο μαιευτήρ της κι ας είχε χρυσοπληρώσει τους 9 μήνες επισκέψεων και παρακολούθησης.

Ετσι μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο κι έγινε αγώνας δρόμου για να βρεθεί εκτάκτως αναισθησιολόγος αφου προκρίθηκε η επισκληρίδιος λόγω ειδικών συνθηκών.

Βρέθηκε την τελευταία στιγμή και ευτυχώς πρόλαβαν τα χειρότερα. Βλέπετε τα πολυτελή ιδιωτικά κέντρα δεν δέχονται ούτε ασθενείς, ούτε εγκυμονούσες με covid.

Στο Δημόσιο σύστημα και ό, τι θέλει ας προκύψει…Οι υβριστές του δημοσίου κολλησαν κοβιντ κι αν ναι, πού πήγαν;

Σε όλες τις χώρες όπου ιδιωτικοποιήθηκε νερό και φως λένε το νερό νεράκι και το φως σκοτάδι…

Εν τω μεταξύ, να σας ενημερώσω εκεί στο νότο, όσο θα περιμένετε το φως και το νερό ή στέκεστε στην ουρά των νοσοκομείων, η ελληνική Μακεδονία αν και στην κατάψυξη , ελληνική παραμένει, don’t worry….Καλή μας /σας μέρα

Aθηνά Παπανικολάου