Χριστούγεννα-με-ασφαλείς-εκκλησίες-–-Τι-θα-συζητήσουν-Μητσοτάκης-και-Ιερώνυμος-στο-Μαξίμου

Συνάντηση με τον Aρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα έχει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την ακρίβεια στις 09:30, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ενόψει και της προγραμματισμένης για την προσεχή Δευτέρα παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που, μεταξύ άλλων στοχεύει, στην παρότρυνση των Ιεραρχών να συνδράμουν με μεγαλύτερη θέρμη το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κοροναϊού.

Στο επίκεντρο της συζήτησής του θα είναι το θέμα της πανδημίας ενόψει των Χριστουγέννων και πιο συγκεκριμένα ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν με ασφάλεια οι ναοί εκείνες τις ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει για ακόμη μία φορά τη συνεργασία και τη στήριξη της εκκλησίας στην αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας και θα ζητήσει να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού στους ιερείς.

Άλλωστε δεν λίγες οι περιπτώσεις μητροπολιτών που, όχι απλώς εκφράζουν αντιεπιστημονικές απόψεις για την πανδημία, αλλά καταστρατηγούν και τα μέτρα για τον κοροναϊό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Κοσμάς, μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας που νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση στον Ευαγγελισμό, ο οποίος το Πάσχα δεν είχε τηρήσει τα μέτρα για τις ακολουθίες των ημερών, μαζί με τον μητροπολίτη Κυθήρων, εξ ου και αμφότεροι παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό της Ιεράς Συνόδου.