«Όχι»-Νίκου-Χαρδαλιά-στην-είσοδο-της-Γαλατάσαράι-στη-χώρα-μας-–-Περιμένει-«συγγνώμη»-η-τουρκική-πλευρά

Σήμερα Τρίτη 13/7, είχε προγραμματιστεί ο φιλικός αγώνας μεταξύ της Γαλατάσαράι και του Ολυμπιακού. Ωστόσο, προσερχόμενη η αποστολή της τουρκικής ομάδας σε ένα από τα σημεία ελέγχου του Ελευθέριος Βενιζέλος, και παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι είχαν πραγματοποιήσει το δικό τους μοριακό τεστ (εντός διαστήματος 72 ωρών), το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Όμως, προκειμένου να μην υπάρξει ταλαιπωρία από την αναμονή, η Πολιτική Προστασία ενεργοποιήθηκε ώστε να υπάρχουν επιπλέον συνεργεία. Στη συνέχεια, όμως, η τουρκική αποστολή αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test όπως προβλέπει η ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ενημερώθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αρνήθηκε την είσοδο στην τουρκική αποστολή, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρέψει πίσω στην Κωνσταντινούπολη, φανερά ενοχλημένη. Το θέμα πήρε πολιτικές διαστάσεις και λίγο έλειψε να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο από την τουρκική πλευρά, η οποία κάνει λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά των Ελλήνων, περιμένοντας ακόμα μια συγγνώμη από μέρους τους. Κάτι που θεωρείται, μάλλον περιττό, εφόσον η ελληνική πλευρά δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να αντιμετωπίσει την αποστολή της Τουρκίας, με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει κάθε επισκέπτη που θέλει να εισέλθει στη χώρα, χωρίς διακρίσεις και βάσει τήρησης των νομικών πλαισίων και διαταγμάτων. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, ο σημερινός φιλικός μεταξύ Ολυμπιακού και Γαλατάσαράι αναβλήθηκε.

The post «Όχι» Νίκου Χαρδαλιά στην είσοδο της Γαλατάσαράι στη χώρα μας – Περιμένει «συγγνώμη» η τουρκική πλευρά appeared first on TRIKALANEWS.