Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μετεγγραφής/μετακίνησης υποβάλλονται από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 μέχρι την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, μέσω του ιστότοπου του Υ.ΠΑΙ.Θ. https://transfer.it.minedu.gov.gr/, στις ειδικές εφαρμογές μετεγγραφών/μετακινήσεων.

Στην ανωτέρω προθεσμία υποβάλλονται αιτήσεις:

–  από ενδιαφερόμενους φοιτητές για μετεγγραφή/μετακίνηση με μοριοδοτούμενους λόγους,
– από αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές,
–  από φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την κατηγορία των παθήσεων της υπ΄ αριθμ. Φ151/17897/Β6/2014 Κ.Υ.Α. (Β’ 358), όπως αυτή εκάστοτε τροποποιείται ή αντικαθίσταται, σε ποσοστό 5% καθ ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων και χωρίς εξετάσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022,
– από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής,
– από φοιτητές – τέκνα θυμάτων της τρομοκρατίας που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 1897/1990 (Α΄120),
– από φοιτητές – τέκνα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας.

Πληροφορίες: Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, τηλ: 2431071673

The post Η Εγκύκλιος για τις Μετεγγραφές των Φοιτητών 2021-2022 appeared first on TRIKALANEWS.

Την Παρασκευή 22.10 .21 πραγματοποιήθηκε η ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του παραρτήματος Τρικάλων του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου.

Αφού έγινε ο απολογισμός της διοικούσας επιτροπής, εκλέχθηκε εφορευτική επιτροπή με σκοπό τη διενέργεια των διεργασιών για τις εκλογές.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 7/11 και την Τρίτη 9/11 από τις 12:00 έως τις 20:00.

Στις εκλογές θα εκλεγούν:

1)κεντρική διοίκηση του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου,
2)διοικούσα επιτροπή στο Παράρτημα Τρικάλων,
3)αντιπρόσωποι για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος και
4) αντιπρόσωποι για το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων. Συμπερασματικά ,θα υπάρχουν τέσσερις κάλπες.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας για κεντρική διοίκηση και για την ομοσπονδία θα γίνονται μέχρι την Τετάρτη 27/10 στις 12:00.

Οι αιτήσεις για υποψηφιότητα για διοικούσα επιτροπή και αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων θα γίνονται δεκτές μέχρι το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 17:00.

 

Η Εφορευτική επιτροπή του παραρτήματος Τρικάλων του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου.

The post Εκλογές στο Σωματείο Μουσικών Τρικάλων appeared first on TRIKALANEWS.

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Οιχαλίας, η είδηση του θανάτου μιας ακόμα νεαρής γυναίκας η οποία έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο σε κλινική στην Γερμανία, χθες αργά το βράδυ.

Πρόκειται για την 37χρονή Αγγελική Αγναντή η οποία τα τελευταία χρόνια ζούσε μαζί με τον σύντροφο της στην Γερμανία.

Μια χαμηλών τόνων, ευγενική, καλόκαρδη, εργατική και διακριτική παρουσία για την οποία μόνο καλά λόγια έχουν να πουν όσοι την γνώριζαν.

Το «τελευταίο αντίο» δεν έχει γνωστοποιηθεί πότε θα γίνει.

oichalialive.gr

The post Έσβησε το γλυκό χαμόγελο της Αγγελικής appeared first on TRIKALANEWS.

Τσούμα Λούπου. Και ποιός ξέρει ετούτη την κορφή που στεφανώνουν οι οξιές, κρυμένη όπως είναι και μόνο από το Στεφάνι ορατή;

Άλλη μια κορφή του ευρύτερου σχηματισμού του Δοκιμίου που ξεκινά από το Ανήλιο και καταλήγει στον αυχένα της Κιάτρα Μπράστα. Ένας σχηματισμός πυκνά δασωμένος με επικρατέστερο είδος την οξιά.

Κυριακή πρωί βρεθήκαμε στην πλατεία του πιο ψηλού χωριού του νομού μας. Μια παρέα εντουράδων ζωντανεύει το έρημο χωριό. Λάτρεις του βουνού, με τον δικό τους τρόπο φυσικά. Αυτοί εποχούμενοι, εμείς ποδαράτοι.

Αντίκρυ μας η κορυφή, όχι ιδιαίτερα ψηλή, στα 1764 μέτρα, αλλά από εδώ το δάσος φαίνεται αδιαπέραστο. Άγνωστος σε όλους μας προορισμός, όπως και οι περισσότεροι στο νέο πρόγραμμα, για να κρατάμε αδιάπτωτο το ενδιαφέρον των μελών μας.

Επιτρέφοντας χαμηλότερα, αφήσαμε ττα αυτοκίνητά μας δίπλα στο ρέμα και ακολουθήσαμε τον φαρδύ χωματόδρομο μέχρι το σημείο που διασταυρώνεται δεξιά με άλλον στενότερο που κινείται έχοντας δεξιά το Σκληνασιώτικο ρέμα. Ακολουθώντας τον ανηφορίσαμε ήπια μέχρι να βρούμε μονοπάτι που τρυπώνει στο δάσος. Εμφανές στην αρχή, αδιόρατο στη συνέχεια ανηφορίζει μέσα σε ένα από τα πυκνότερα δάση που έχουμε δει.

Πεύκα και οξιές με φύλλα κίτρινα, κόκκινα σφανδάμια και μια έκπληξη: μαυρόπευκα, σπάνια σε αυτά τα δάση. Μεγάλα, ευθύκορμα δέντρα, ξεχωρίζουν από τη δασική πεύκη. Είναι ένα υγιές δάσος που χαίρεσαι να διασχίζεις. Μόνη παραφωνία η παντελής έλλειψη μανιταριών που αποδίδουμε στους παρατεταμένους καύσωνες του καλοκαιριού. Η υγρασία αισθητή λογω των πρόσφατων βροχώνς, δυσκολεύει την κινησή μας όσο και η πολύ μεγάλες κλίσεις.

Πάνω από μια ώρα χρειαστήκαμε για να φτάσουμε στο πράσινο ξέφωτο της κορυφής. Εκεί, αποσβολωμένοι σταθήκαμε μπροστά στο ασυνήθιστο θέαμα της ομίχλης που σέρνονταν από κορυφή σε κορυφή κρύβοντας και αποκαλύπτοντας δάση, λιβάδια και βουνά.

Σταθήκαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε, καταγράφοντας εικόνες και συναισθήματα πριν αρχίσουμε να κατηφορίζουμε. Από νότια αυτή τη φορά απότομα στο δάσος μέχρι να βρούμε μονοπάτι. Φαρδύ, με κλίσεις ήπιες, σημαδεμένο από υλοτόμους και εντουράδες και μη καταγεγραμμένο στους ορειβατικούς μας χάρτες.

Με χαλαρή διάθεση βαδίσαμε απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή της πορείας μας. Στα φυλλώματα των δέντρων, οι πρώτες σταγόνες της βροχής. Επιστρατεύσαμε τα αδιάβροχα αλλά ήταν περιττά, αφού η μπόρα ποτέ δεν ξέσπασε.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Την Κυριακή 31/10 προγραμματίζουμε διάσχιση στα Άγραφα κατά μήκος της διαδρομής Κατούσι – Σουφλί – Ξηροβούνι. Ώρες πορείας 5.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου στα γραφεία μας -Μπότσαρη 2, 2ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ) και στο τηλέφωνο 2431072077 κάθε Παρασκευή 9-10 μ.μ. καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.

The post ΣΠΟΡΤ – στην κορφή του λύκου appeared first on TRIKALANEWS.

Την πολυαγαπημένη μας
σύζυγο, μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΗΜ. ΓΚΟΥΖΙΩΤΗ
ΕΤΩΝ 83

Θανούσα   κηδεύουμε   την Τετάρτη  27  Οκτωβρίου 2021  και  ώρα 12η μεσημβρινή , στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς Τρικάλων .

Παρακαλούμε   τους  συγγενείς   και   φίλους  να   προσέλθουν και συνοδεύσουν την εκφορά της .

Ο ΣΥΖΥΓΟΣ
Δημήτριος Γκουζιώτης

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Γεωργία και Δημήτριος Παππάς
Βάιος και Ειρήνη Γκουζιώτη
Χρυσάνθη και Σταμάτης Ντούρας
Γεώργιος Γκουζιώτης

ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ
Αθανάσιος & Ελένη, Χρήστος, Αλέξης,
Κατερίνα & Βασίλειο , Κωνσταντίνος,Δημήτριος, Ιωάννης, Ειρήνη, Κατερίνα,
Ραφαέλα

ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ
ΤΑ  ΑΔΕΛΦΙΑ
ΤΑ  ΑΝΗΨΙΑ
 ΟΙ  ΛΟΙΠΟΙ  ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Η σορός θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς Τρικάλων , την Τετάρτη  27 Οκτωβρίου 2021  και ώρα 11.30π.μ.

Την τελετή επιμελείται το γραφείο τελετών «Παναγιώτου».

The post Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Γκουζιώτη appeared first on TRIKALANEWS.

Ματαιώνονται οι παρελάσεις στη Θεσσαλία με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού και με τη σύμφωνη γνώμη των φορέων

Μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστός στην οποία συμμετείχαν: ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτρης Δεληγιάννης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλειος Πινακάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος,  ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γιώργος Δοδοντσάκης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Κατερίνα Καραγιώργου, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Βασιλική Ζιάκα, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, Ταξίαρχος Χρήστος Σιμούλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός  αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη όλων  των φορέων,  τη ματαίωση των παρελάσεων μαθητικών και στρατιωτικών για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε όλη τη Θεσσαλία.

Η απόφαση ελήφθη, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, του μεγάλου αριθμού ημερήσιων κρουσμάτων, της πίεσης στα Νοσοκομεία, της αύξησης του ιικού φορτίου στα λύματα και της αύξησης των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες.

Την Πέμπτη 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν μόνο οι  επίσημες Δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς και οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

The post ΟΧΙ παρελάσεις στη Θεσσαλία με απόφαση Αγοραστού appeared first on TRIKALANEWS.

– Δηλώσεις συμμετοχής έως την ερχόμενη Δευτέρα

Το Επιμελητήριο Τρικάλων διοργανώνει ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Νέα ρύθμιση οφειλών σε 240 δόσεις προς το δημόσιο και 420 δόσεις προς τράπεζες», την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 16:00.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών κ. Φώτης Κουρμούσης. Ο κ. Ειδικός με τα στελέχη της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ. θα παρουσιάσουν και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με:

  • Το θεσμικό πλαίσιο για τη ρύθμιση και την απαλλαγή οφειλών – παροχή 2ης ευκαιρίας.
  • Τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις όπου προβλέπεται και αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 240 δόσεις.
  • Τη ρύθμιση οφειλών μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης επιχειρήσεων.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν το e-mail τους (έως τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021) στην ειδική φόρμα που είναι αναρτημένη στο portal του Επιμελητηρίου www.trikala-chamber.grΕΔΩ), προκειμένου να τους αποσταλεί ο σύνδεσμος (link) μέσω του οποίου θα λάβουν μέρος στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη.

The post Νέα ρύθμιση οφειλών σε 240 δόσεις προς το δημόσιο και 420 δόσεις προς τράπεζες appeared first on TRIKALANEWS.

Με την τροποποίηση κατανομής της ΚΥΑ των βοσκοτόπων επιτυγχάνεται η αποκατάσταση μιας σειράς χρόνιων στρεβλώσεων και καταστρατηγήσεων στον τρόπο κατανομής των δημοσίων εκτάσεων λειτουργώντας πάντοτε εντός των περιορισμών που μας θέτει  το Κοινοτικό θεσμικό πλαίσιο και εντός των εθνικών επιλογών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Η νέα ΚΥΑ διαμορφώνει ένα πιο δίκαιο και αντικειμενικό πλαίσιο στη κατανομή των ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους που ξεκινούν τώρα τη γεωργική τους δραστηριότητα. Ένα πλαίσιο που θα πρέπει, μαζί με άλλες παρεμβάσεις και ελέγχους, να ανταποκρίνεται και να συμμορφώνεται στις υποχρεώσεις που θέτει η νέα ΚΑΠ σε κάθε Κράτος – Μέλος της Ε.Ε.

Ειδικότερα, οι κύριες βελτιωτικές παρεμβάσεις που έχουν ενσωματωθεί συνοψίζονται στα παρακάτω:

  1. Αντιμετωπίζουμε την υπέρμετρη και σε ορισμένες περιπτώσεις αδικαιολόγητη αύξηση του αριθμού των δηλωθέντων αμνοεριφίων.

Αυτό οδηγούσε σε αντίστοιχη υπέρμετρη απαίτηση δημοσίων εκτάσεων και άρα ανάλογη απαίτηση σε ποσά από το εθνικό απόθεμα. Επιπλέον, είχε ως αποτέλεσμα  την έλλειψη διαθέσιμων δημόσιων εκτάσεων για κατανομή και παρακράτηση μεγαλύτερων ποσών από το σύνολο των αγροτών της χώρας.

Καθώς οι απαιτήσεις βόσκησης για τα νεαρά αμνοερίφια είναι πολύ μικρότερες από των ενηλίκων, διατηρούμε την αντιστοιχία κατανομής έκτασης για κάθε ενήλικο ζώο (0.15 ΜΜΖ ανά ζώο μεγαλύτερο 1 έτους), ενώ μειώνουμε την αντίστοιχη αναλογία για τα νεαρά ζώα (κάτω του έτους) στο 1/3 δλδ. 0.05 ΜΜΖ ανά ανήλικο ζώο.

Είναι αυτονόητο, άλλωστε, ότι όσοι νέοι επιθυμούν πραγματικά να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία επιλέγουν να ξεκινήσουν την δραστηριότητα τους με παραγωγικά ζώα.

(Σε ορισμένες περιοχές καταγράφηκε αύξηση του πληθυσμού των αμνοεριφίων από το 2015 κατά 650%)

  1. Αποτρέπουμε την υπέρμετρη αύξηση των απαιτήσεων σε δημόσιες εκτάσεις βοσκοτόπων, από κτηνοτρόφους που παίρνουν δικαιώματα εθνικού αποθέματος με πολυετή συμβόλαια ιδιωτικών εκτάσεων και το επόμενο έτος αιτούνται δημόσιες εκτάσεις.

Γι’ αυτό το λόγο, η συγκεκριμένη κατηγορία εξαιρείται από την κατ΄ έτος απαίτηση δημόσιας κατανομής. Με την παρέμβαση αυτή, απελευθερώνονται προς διάθεση στους κτηνοτρόφους περισσότεροι δημόσιοι βοσκότοποι συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη του στόχου μας για το 2022 για παύση εφαρμογής της «τεχνικής λύσης»

(Από μια πρώτη επεξεργασία των στοιχείων απελευθερώνονται περίπου πάνω από 15.000 Ηa βοσκοτόπων)

  1. Επικαιροποιούμε και εξορθολογίζουμε τους συντελεστές κατανομής σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

Η χρήση των συντελεστών κατανομής που είχε παραμείνει η ίδια από το 2015, με βάση τα δηλούμενα ζώα και εκτάσεις εκείνης της χρονιάς, δημιουργούσε σοβαρές στρεβλώσεις στη δίκαιη κατανομή καθώς τα αντίστοιχα στοιχεία εκτάσεων και ζώων σε περιφέρειες της χώρας είχαν μεταβληθεί σημαντικά.

  1. Διαμορφώνουμε συνθήκες ίσης μεταχείρισης μεταξύ των κτηνοτρόφων που δικαιούνται κατανομή μέσω της «τεχνικής λύσης» εκτός της περιφέρειας τους, οι οποίοι θα λαμβάνουν πλέον εκτάσεις με βάση έναν ενιαίο συντελεστή.

Μέχρι πρότινος, ένας κτηνοτρόφος που χρειαζόταν να πάρει κατανομή εκτός της περιφέρειας της έδρας εκμετάλλευσης του, λάμβανε για τον ίδιο αριθμό ζώων και έκτασης έως και τα διπλάσια χρήματα σε σχέση με έναν συνάδελφο του κτηνοτρόφο που λάμβανε κατανομή από άλλη περιφέρεια. Εφεξής, με τη νέα ΚΥΑ τέτοιου είδους περιπτώσεις δεν θα υφίστανται.

  1. Διασφαλίζουμε την ορθή και δίκαιη κατανομή των κοινοτικών ενισχύσεων σε εκείνους που πραγματικά παράγουν.

Επιβάλλονται μειώσεις στις εκτάσεις κατανομής βοσκοτόπων,  όταν στον επιτόπιο έλεγχο καταγραφεί αδικαιολόγητη μείωση ζωικού κεφαλαίου.

Ποιος επωφελείται κι ενθαρρύνεται από τις τροποποιήσεις της ΚΥΑ;

Ο συνεπής και παραγωγικός νέος ή νεοεισερχόμενος κτηνοτρόφος που ξεκινά την γεωργική του δραστηριότητα κι ενισχύεται γι’ αυτό, με στόχο να είναι βιώσιμος, παραγωγικός και να αυξήσει το μέγεθος της εκμετάλλευσής του, αξιοποιώντας τους κοινοτικούς πόρους.

Ο κτηνοτρόφος που πλέον θα βρίσκει έκταση βόσκησης κοντά στην εκμετάλλευσή του.

Ο κτηνοτρόφος που θα ανταγωνίζεται με τους ίδιους όρους στην αγορά που παράγει το προϊόν του.

Ο κτηνοτρόφος που μοχθεί να διατηρήσει, αλλά και να αυξήσει το ζωικό του κεφάλαιο επιχειρώντας μέσα σε ένα δίκαιο και ισόνομο πλαίσιο.

Ποιος θίγεται και αποθαρρύνεται;

Ο νέος ή νεοεισερχόμενος κτηνοτρόφος που στοχεύει στην ενίσχυση και όχι στην παραγωγή.

Ο κτηνοτρόφος που δημιουργεί τεχνητές συνθήκες λήψης κοινοτικών ενισχύσεων.

Ο κτηνοτρόφος που επιδιώκει την «εύκολη» λήψη ενισχύσεων με την ελάχιστη δυνατή παραγωγική δραστηριότητα.

(Από την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων για τα δικαιώματα Εθνικού Αποθέματος 2021, με την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ διαφαίνεται ότι εξορθολογίζονται οι απαιτήσεις. Ενώ την προηγούμενη χρονιά, οι αρχικές απαιτήσεις για κατανομή δικαιωμάτων Εθνικού Αποθέματος, πριν την πραγματοποίηση των ελέγχων, ήταν περίπου 79 εκ ευρώ, εφέτος στην ίδια χρονική στιγμή οι απαιτήσεις είναι περίπου 58 εκ. ευρώ, δλδ. 21 εκ. ευρώ λιγότερα, και αυτό παρά την αναμενόμενη αύξηση λόγω του ότι διανύουμε την προτελευταία χρονιά της τρέχουσας ΚΑΠ και της επικειμένης ένταξης στο πρόγραμμα των νέων αγροτών).

The post Ενημερωτικό για την τροποποίηση της ΚΥΑ για κατανομή των βοσκοτόπων appeared first on TRIKALANEWS.

Σε μια προσφορά ουσίας προς τη Δημοτική Φιλαρμονική Καρδίτσας, προχώρησε πρόσφατα η Τοπική Διοίκηση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών – ΙΡΑ. Συγκεκριμένα εξασφάλισε και χορήγησε έναν σημαντικό αριθμό μπερέδων, απαραίτητων για την άψογη εμφάνιση των μουσικών στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Φιλαρμονικής.

 Αντιπροσωπεία της ΙΡΑ Καρδίτσας βρέθηκε στο χώρο όπου στεγάζεται η Φιλαρμονική, στην πλατεία Στρατολογίας και παρέδωσε τους μπερέδες στον κ. Νικόλαο Μπανιά, Αρχιμουσικό και επικεφαλή της Φιλαρμονικής, ευχαριστώντας τόσο τον ίδιο, όσο και τα λοιπά μέλη για την προσφορά τους στην πόλη και γενικότερα στον πολιτισμό της περιοχής μας. Περαιτέρω δε, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Φιλαρμονική και τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών και διερευνήθηκαν διάφορες προοπτικές συνεργασίας.

Servo per amikeco

‘Υπηρετώ δια της φιλίας’

The post Διεθνής Ένωση Αστυνομικών «Προσφορά στη Φιλαρμονική Καρδίτσας» appeared first on TRIKALANEWS.

Συνεχίζεται η κοινωνική προσφορά του Δήμου Τρικκαίων μέσω των τριών Δομών για στήριξη σε συμπολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Εστιατόριο, λειτουργώντας στο νέο κτήριο του Κέντρου Κοινότητας και στις εγκαταστάσεις στον Άγιο Οικουμένιο, βρίσκονται δίπλα σε κάθε πολίτη που, με βάση τα υπάρχοντα κριτήρια, θα χρειαστεί συμπαράσταση. Υπενθυμίζεται ότι στο Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί και Ημερήσια Δομή Αστέγων, οπότε το δίχτυ κοινωνικής στήριξης του Δήμου Τρικκαίων προστατεύει αριθμό συμπολιτών που χρειάζονται φροντίδα και στήριξη.
Τα στοιχεία για τις παροχές του τρίτου τριμήνου του 2021 (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2021), η κοινωνική λογοδοσία των τριών δομών, ενδεικτικά φανερώνουν ότι το συγκεκριμένο διάστημα:
– 314 άτομα εξυπηρετήθηκαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

– 13.680 ολοκληρωμένα γεύματα διατέθηκαν από το Κοινωνικό Εστιατόριο

– 86 δημότες εξυπηρετούνται με φάρμακα τακτικά

– 14.840 € η Συνολική αξία των προϊόντων που χορηγήθηκαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

– 152 οι ανά ημέρα μερίδες στο Κοινωνικό Εστιατόριο

– 26.230 € η αξία των φαρμάκων που χορηγήθηκαν

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Σύνολο οικογενειών  που εξυπηρετήθηκαν 135
Σύνολο ατόμων που εξυπηρετήθηκαν 314
Συνολική αξία των προϊόντων που χορηγήθηκαν 14.840 €

 

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του Δήμου Τρικκαίων  παρέχει δωρεάν τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη οικιακού εξοπλισμού κ.λπ., σε  οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες.

Για να χορηγήσετε προϊόντα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, μπορείτε να το επισκέπτεστε ή να τηλεφωνείτε στο 24310-26880, προκειμένου να τα παραλάβει από τον χώρο σας το προσωπικό του.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Στη Συνοικία του Αγ. Οικουμενίου.

Λειτουργεί από  Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 9 π.μ. ως τις 5 μ.μ.

Τηλ. 24310 26880

Η λειτουργία της δομής χρηματοδοτείται μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Σύνολο οικογενειών  που εξυπηρετήθηκαν 105
Μ.Ο. μερίδων ανά ημέρα 152
Αριθμός ολοκληρωμένων γευμάτων που διατέθηκαν 13.680
Αξία των γευμάτων που διατέθηκαν (κατ’ εκτίμηση) 68.400 €

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ του Δήμου Τρικκαίων παρέχει δωρεάν γεύματα και εξασφαλίζει την καθημερινή σίτιση οικονομικά αδύναμων συμπολιτών και των οικογενειών τους.

Για να χορηγήσετε μερίδες φαγητού στο Κοινωνικό Εστιατόριο, παρακαλείσθε να τηλεφωνείτε στο 24310-25400, προκειμένου να τις παραλάβει από τον χώρο σας το προσωπικό του Εστιατορίου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Στην οδό Ομήρου 6, Τρίκαλα.

Λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, από τις 10 π.μ. ως τις 4 μ.μ.

Τηλ. 24310 25400

Η λειτουργία της δομής χρηματοδοτείται μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Δημότες που εξυπηρετούνται με φάρμακα τακτικά (σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση) 86
Δημότες που εξυπηρετήθηκαν με φάρμακα περιστασιακά 67
Αξία των φαρμάκων που χορηγήθηκαν 26.230 €

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ του Δήμου Τρικκαίων  χορηγεί σε  οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Για να χορηγήσετε φάρμακα κλπ υλικά στο Κοινωνικό Φαρμακείο, μπορείτε να το επισκέπτεστε ή να τηλεφωνείτε στο 24310-25600 για να τα παραλάβει από τον χώρο σας το προσωπικό του Φαρμακείου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Στην οδό Ομήρου 6, Τρίκαλα, στον 2ο όροφο.

Λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή, 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.

Τηλ. 24310 25600

Η λειτουργία της δομής χρηματοδοτείται μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Δήμος Τρικκαίων

The post Συνεχής στήριξη του Δ. Τρικκαίων μέσω των κοινωνικών του δομών – αναλυτικά στοιχεία appeared first on TRIKALANEWS.

Τον Πολυαγαπημένο μας, Αδελφό και Θείο

ΛΙΜΗΤΣΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ
ΕΤΩΝ 82

Θανόντα κηδεύουμε την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 13:00μμ στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού του κοιμητηρίου Ριζώματος Τρικάλων

ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ
Σωτηρία Καλογήρου
Φωτεινή Ζέρβα
Ειρήνη και Σπύρος Παλιούρας

ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ
ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Η σορός θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό 26 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:45μμ

The post Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Λιμήτσιος appeared first on TRIKALANEWS.

Ο δήμος Πύλης τιμά και  φέτος τον συμβολικό, πανευρωπαϊκό αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού και με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του Μαστού (25 Οκτωβρίου) η  γέφυρα του Αγίου Βησσαριωνα -σύμβολο πια της πόλης μας- φωταγωγήθηκε ροζ.

Η συμβολική φωταγώγηση της γέφυρας αποτελεί, μια υπενθύμιση σε κάθε γυναίκα -και όχι μόνο- για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας και δύναμης οτι με τακτικό έλεγχο και έγκαιρη διάγνωση ο καρκίνος του μαστού αντιμετωπίζεται με επιτυχία.

Αντιμετώπισε, ΖΗΣΕ!!

 

The post Φωταγώγηση της γέφυρας του Αγίου Βησσαρίωνα στην Πύλη appeared first on TRIKALANEWS.